1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karabağ Zaferi, Adana'da coşkuyla kutlandı
Karabağ Zaferi, Adana'da coşkuyla kutlandı

Karabağ Zaferi, Adana'da coşkuyla kutlandı

Adana Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Karabağ Zaferi'nin 5. yılını Çukurova Üniversitesi'ndeki Azerbaycanlı gençlerle kutladı.

A+A-

Adana Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Karabağ Zaferi'nin 5. yıl dönümünü Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerle birlikte coşkuyla kutladı.
Etkinlik, Karabağ Savaşı'nda ve Türk Dünyası'nda vatanları uğruna hayatını kaybeden şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından Türkiye ile Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı, konuşmasında 2020 yılında 28 Eylül'de başlayıp 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı'nın, "Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin" en güçlü nişanesi olduğunu vurguladı. Yakıcı, "30 yıl sonra Karabağ'ın kurtuluşu hepimizin ortak mutluluğu ve gururudur. Bu zafer, 'Tek Millet, İki Devlet' şiarıyla attığımız her adımın anlamını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

adana-azerbaycan-karabag-zaferi-kutlama-2.jpg

Yakıcı, derneğin 21 Mart Nevruz Bayramı kapsamında 45 iş kadınıyla birlikte Şuşa ve Hocalı'yı da kapsayan Karabağ topraklarını ziyaret ettiğini aktardı. Yakıcı, "Sadece Şuşa'da yetişen endemik Har-ı Bülbül orkidesi artık özgürce açıyor. Bu çiçek, bağımsızlığın ve dirilişin sembolüdür" ifadelerini kullandı.

adana-azerbaycan-karabag-zaferi-kutlama-4-001.jpg
Etkinlik, dernek tarafından öğrencilere sunulan yemek ikramıyla sona erdi.

Adana Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Türk Dünyası'ndaki dayanışma ve işbirliğini güçlendirme hedefiyle çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.