1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar: 100 yıl geriye gidildi böyle bir yağış yok!
Karalar: 100 yıl geriye gidildi böyle bir yağış yok!

Karalar: 100 yıl geriye gidildi böyle bir yağış yok!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Metrekareye 80 kilogramın üzerinde yağmur düşerse doğal afet sayılır, bu yağmur 80'in üç katı!

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, HaberTürk TV'de Hülya Hökenek'in Gün Ortası programına telefonla bağlanıp kentte yaşanan afetle ilgili son durumu paylaştı.

Karalar konuşmasında, "Sabahleyin sayın valimizin başkanlığında toplandık. Hem DSİ'nin hem de meteorojinin ifadelerine göre 100 yıl geriye gidildi, böyle bir yağış yok. Daha önce metrekareye 127 kilogram düşerken şuan bunun bir buçuk katı olmuş. Yüreğir ilçemizde 253 kilogramı aştı. Bu olağanüstü büyük bir rakam. Şükür, can kaybımız olmadı ama mal kaybı oldu. Adana yüzdü dersek tabiri yerinde olur. Adana'da DSİ'nin kanalları Allah'tan boştu kış olduğu için, doldu. Bazı kanallar taştı. İki Seyhan Nehri kadar şehir içerisine su gitti. Yüreğir'de neredeyse su basmayan ev kalmadı. Bu kentler çok eski, tabi ki altapıları sorunlu mahalleler var. Ne kadar ideal altyapınız olursa olsun bu yağışı kaldırma ihtimali ve şansı yok. Mahsur kalanların tamamını kurtardık. Gece sabaha kadar arkadaşlarımız çalıştı bende başlarındaydım. Bir afet sayılmalı ve bizim vatandaşlarımıza yardım yapılmalı. Binlerce insan zarar gördü. Bu yağmur Adana'da 100 yılda görülmemiş bir yağmur. Allah tekrar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.