1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar'ın iki farklı fotoğrafı: 28 Ekim - 29 Ekim
Karalar'ın iki farklı fotoğrafı: 28 Ekim - 29 Ekim

Karalar'ın iki farklı fotoğrafı: 28 Ekim - 29 Ekim

Cumhuriyetten önce, Cumhuriyetten sonra...

A+A-

z11.jpg

Bu fotoğraf 28 Ekim 2019 tarihinde,saat 14:00 sularında, Atatürk Parkı'nda,Selanikli yetim komutan Mustafa Kemal’in  “Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” dediği günün 96.sene-i devriyesinde çekildi.

Dikkat edilecek olursa protokol günün büyüklüğü ile mütenasip grand tuvalet Askeri ve sivil erkan jilet gibi giyinmiş.Bu görüntüyü protokolün iki numarası bozuyor. Zeydan Karalar...!

z2-004.jpg

Alışılmışın dışında günün anlam ve önemi ile uymayan bir kıyafet bütünlüğü. Gayet sıradan parlamayan bir ayakkabı, günlük bir pantolon ve buna uygun bir ceket. Ardından sivil protokol üyelerinde alışık olmadığımız esas bir duruş. Daha çok askeri andırıyor hatta direk asker duruşu. Avuçlar bacaklara yapışık, parmaklar bitişik, bacaklar kapalı, topuklar yan yana.

CHP’li tüm büyükşehir belediye başkanlarının 28 Ekim fotoğraflarında böyle bir görüntü yok, aksine herkes janti. Kimisi frak ve papyon dahi tercih etmiş. 

29ekim.jpg

Bu bütünlüğü bozan tek kişi yine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Neden böyle bir kompozisyonu tercih etti? Cumhuriyetin ilanına bir gün kala...

FOTOĞRAFTAKİ ZEYDAN KARALAR’DAN BİZE YANSIYAN

Ben o fotoğrafta sıradan bir esnafın 11 çocuğundan biri olan Zeydan Karalar'ı gördüm. Yorgun, garip, fakir hatta biraz da bezgin. Yaşamda adalet ve eşitlik arayan, saltanatın yok saydığı sıradan halkı gördüm. Aynı zamanda Cumhuriyeti kuran ,Türk modernleşmesini bu topraklarda kalıcı kılmaya çalışan ama son 10 yıldır değişik vesilelerle yıpratılan Türk ordusuna zarif bir selamı hissettim.
Yaşama dezavantajla başlayıp , Cumhuriyetin sunduğu imkanlarla  ile üst basamaklara tırmanmanın arifesinde gaz yağı kandili ile parlamaya çalışan sade gururu gözledim.

Zeydan Bey'in fotoğrafı tam anlamıyla Cumhuriyet tarihinin özeti gibiydi

4-008.jpg

BİR GÜN SONRA....!
29 Ekim 2019
Dünün gariban esnaf çocuğu Zeydan Karalar Cumhuriyet ve Demokrasinin bahşettiği imkanlarla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar olmuştur.
Fotoğraflar konuşmaya devam eder. Fazla söze hacet kalmaz...

zk.png

zk2.png

Cumhuriyet zenginliktir. Öğretmen çocuğunun Cumhurbaşkanı olması, işçi çocuğunun Genelkurmay Başkanı olması, memur çocuğunun Anayasa Mahkemesi Başkanı olmasıdır. Fırsat eşitliğidir. Fotoğraflar arasındaki fark, Cumhuriyetten önce ve sonrasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum