1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karataş Belediye Başkanı Karataş'tan kucuksaat.com'a özel "kardeş" açıklaması
Karataş Belediye Başkanı Karataş'tan kucuksaat.com'a özel "kardeş" açıklaması

Karataş Belediye Başkanı Karataş'tan kucuksaat.com'a özel "kardeş" açıklaması

Memur kardeşinin Adana Karataş Belediyesi'ne tayini sonrasında Başkan Ali Bedrettin Karataş, kucuksaat.com'dan Kemal Soner'e özel açıklamalarda bulundu

A+A-

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı belediyelerde CHP'li belediye başkanların eş-dost ve akrabalarının belediyelerde istihdam edilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel sonrasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu benzer açıklamalarda bulunarak buna müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

HaberTürk TV'de dün akşam canlı yayına katılan Özgür Özel, Adana'yı da işaret ederek "Adana'dan bir haber geldi. Mesajımızı net olarak ilettik, çözülecek. Eş-dost kayırmacılığı CHP'nin yapacağı bir iş değildir. Hep çok haklı gerekçeleri var: "Aslında o öyle değil" Ben anlamam." dedi. Özel'in Adana'da Yüreğir Belediyesi'ne gönderdiği mesaj daha uygulamaya alınmadan benzer bir durum da CHP'nin MHP'den kazandığı Karataş Belediyesi'nde ortaya çıktı.

gorsel-11-61.png

BAŞKANIN KARDEŞİ KARATAŞ BELEDİYESİ'NDE

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş'ın 1999 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde memur olarak görev yapan kardeşi Hasan Karataş'ın, Karataş Belediyesi'ne ataması yapıldığı ortaya çıktı.

Hasan Karataş, Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü'ndeki görevinden çıkan tayinle bundan sonra Karataş Belediyesi bünyesinde görev yapacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

438164736-10161286233268430-1937017466248554453-n.jpg

Karataş Belediyesi'nde yaşanan gelişme sonrasında kucuksaat.com'dan Kemal Soner, Başkan Ali Bedrettin Karataş'a ulaştı.

"KARATAŞ GİBİ KIRSAL İLÇEDE NİTELİKLİ MEMUR BULMAK ZOR"

Başkan Karataş, "Kardeşim Hasan Karataş, 25 yıllık mühendis kimliğiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermiştir. 25 yıllık süre zarfında; stratejik planlama, yönetim şeması, performans değerlendirmesi, ziraat, peyzaj uygulaması, bitki bakımı, bütçenin kontrol ve yönetimi ve ihaleli işlerdeki tecrübesi ile Karataş Belediyesi'nde birden çok boşluğu dolduracaktır. Karataş'ta bu kadar nitelikli hem mühendis hem de memuru bulmak zordur. Belediyemiz gibi kırsaldaki kamu kurumlarında nitelikli memur ve mühendis profili önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kemal Soner'in sorularını yanıtlamayı sürdüren Ali Bedrettin Karataş, kardeşi Hasan Karataş'ın başkan yardımcısı olacağını ancak CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'nun devreye girmesiyle bunun engellendiği yönünde çıkan iddialara da yanıt verdi. Karataş, "İl başkanımız Sayın Anıl Tanburoğlu ile böyle bir konuşma aramızda geçmedi. Kardeşim başkan yardımcısı değil, direkt başkanlığa bağlı olarak belediyemizde görev yapacaktır." dedi.

"TELEFON GELECEĞİNİ SANMIYORUM"

Kemal Soner'in "Özgür Özel ya da CHP Genel Merkezi'nden kardeşiniz için aksi yönde bir telefonda nasıl bir aksiyon alacağınızı planladınız mı? sorusu üzerine Karataş, "Kardeşimi işe ben almadım, ben memur da yapmadım. 25 yıllık deneyimli bir memuru belediyemize kazandırdık. Başkan yardımcısı görevine de getirmedim. Böyle bir telefon geleceğini sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.