1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karataş ve Yumurtalık için şimdi tam zamanı
Karataş ve Yumurtalık için şimdi tam zamanı

Karataş ve Yumurtalık için şimdi tam zamanı

Yaz turizminin öncü merkezleri aşırı talepten vatandaşlara gelmeyin uyarısı yaparken Adana'nın iki önemli ilçesi yine ilgi görmedi

A+A-

Yaz mevsiminin başlarında neredeyse her ay yapılan ancak altı doldurulmayan "Adana'da deniz var" kampanyası bu yıl da sınıfta kaldı.

Türkiye'de yaz turizmine yön veren, en fazla talep gören Bodrum, Alaçatı, Kuşadası, Datça başta olmak üzere Kuzey Ege ve Akdeniz'e sahili bulunan ilçe belediye başkanlarından yapılan "gelmeyin" uyarılarına rağmen vatandaşlar sahil bölgelerine akın ederken, Adana'nın denize kıyısı bulunan iki önemli ilçesi yine turizmden payını alamadı.

Müsilaj sorunu nedeniyle Türkiye'nin konuştuğu İstanbul'un sayılı birkaç plajı dahi vatandaşların akınına uğradı.

Türkiye genelinde plaj hizmeti veren birçok ilçe belediye başkanı yoğun talebi karşılayamadıkları için vatandaşlara "gelmeyin" uyarısı yaparken Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçe belediye başkanları yerli turiste ne yazık ki böyle bir uyarıda bulunmadı.

KOMŞU MERSİN 9 PLAJDA MAVİ BAYRAK'A SAHİP, ADANA HENÜZ ALAMADI

Yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği konuları üzerinden Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) verdiği mavi bayrak etiketine sahip Türkiye'de 519 plaj ve marina bulunuyor. 

2021 yılı FEE verilerine göre, Antalya’da 213, Muğla’da 106, İzmir'de 66, Aydın’da 39, Balıkesir'de 36, Mersin'de 9, Kocaeli’de 7 mavi bayraklı plaj bulunurken, bu yıl Bartın 3 plajına mavi bayrak aldı. Mavi bayraklı plaja sahip diğer iller arasında Samsun, Tekirdağ, İstanbul, Ordu, Kırklareli ve Van yer alıyor.

Adana'nın mavi bayrak etiketine sahip plajı bulunmuyor.

ADANALI PARASINI HER YIL MERSİN'E BIRAKIYOR

Karataş ve Yumurtalık; plaj, konaklama, yeme-içme, eğlence, spor, kültür - sanat ve sağlık gibi belli başlı kriterlerde rakiplerini yakalayamadığı için Adanalıların hafta sonu, resmi tatil ve yıllık izin gibi dönemlerde en yakın tercihi komşu il Mersin oluyor.

Adanalı kazandığı parayı, yazın Mersin'e bırakıp geliyor.

PANDEMİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRDİ, 12 AY TATİL BÖLGELERİNDE YAŞAM BAŞLADI

Geçtiğimiz yaz sezonu sonrasında pandeminin devam etmesiyle, riskli yaş grubundaki vatandaşlar yazlık ve yayla evlerinden kent yaşamına dönmeyip, salgından ve kalabalıktan uzak kalabilmek adına kışın da yazlık alanlarda yaşamayı tercih etmişti. 

Bayram nedeniyle ülke genelinde yaşanan bu kısa tatil süreci bitse de, pandemi nedeniyle yazlık ve yayla alanlarında bayram sonrasında kış aylarını da kapsayacak yoğunluğun 2022 yaz sezonunun sonuna kadar devam edilmesi öngörülüyor.

Özetle; Karataş ve Yumurtalık için hala vakit geç değil. 

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, Karataş Belediye Başkanı ve Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik'i gerekli kriterleri / alt yapı çalışmalarını vakit kaybetmeden başlayıp tamamlayarak önce Adanalıların, sonra da denize kıyısı bulunmayan komşu illerde yaşayan vatandaşların yaz turizminde Adana'yı tercih etmesi noktasında reklam ve tanıtım kampanyalarıyla yaz aylarında durma noktasına gelen Adana ekonomisini ayağa kaldıracak hamleyi yapmalarını diliyoruz.

Kucuksaat.com / Haber - Yorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.