1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Karataşlı öğrenciler Adana’nın tarihini öğreniyor
Karataşlı öğrenciler Adana’nın tarihini öğreniyor

Karataşlı öğrenciler Adana’nın tarihini öğreniyor

Gezi kapsamında öğrenciler Adana Valiliği, Adana Müze Kompleksi ve Adana Fen Lisesini ziyaret etti.

A+A-

Karataş Kaymakamlığı koordinesinde Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Adana'nın Tarihini Öğreniyorum" projesinde, Karataş Cumhuriyet İlkokulundan 20 öğrenci için Adana gezisi düzenlendi.

Karataş Kaymakamı Necati Aktan, Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul ve Karataş Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Ufuk Yılmaz'ın eşlik ettiği gezide, öğrenciler ilk olarak Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Minik misafirleriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Vali Köşger, "umudumuz, en büyük hazinemiz öğrencilerimizin çağın şartlarına göre eğitim görmelerinin önemli olduğunu belirterek "Bunun yanında spor, sanat, gezi gibi faaliyetler de çocuklarımızın gelişiminde büyük önem taşıyor. Çocuklarımız, "Adana'nın Tarihini Öğreniyorum" projesiyle yeni yerler öğrenecek, genç dimağları yeni bilgiler keşfedecek. Öğrencilerimizi bu proje kapsamında misafir etmekten memnuniyet duyuyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Karataşlı öğrenciler Adana’nın tarihini öğreniyor

Valilik ziyaretinin ardından Kaymakam Aktan ve öğrencilerin sonraki durağı Adana Müze Kompleksi oldu. Müze rehberinin ilgi çekici anlatımı eşliğinde Adana'nın tarihini, kültürünü ve geleneklerini yansıtan eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, hem müzelerin önemini hem de tarihi mirasımızın derinliğini keşfetme fırsatı yakaladı.

Adana Müze Kompleksi ziyaretinin ardından öğrenciler, Adana Öğretmenevinde kısa bir yemek molası vererek burada Kaymakam Necati Aktan ile sohbet etti.

Proje kapsamında ziyaret edilen son yer ise Adana Fen Lisesi oldu. Lise öğrencilerinin samimi karşılamasıyla başlayan ziyarette Karataşlı minik öğrencilere abi ve ablaları tarafından okulun tanıtımı, okuldaki öğrenci faaliyetleri ve projeleri tek tek anlatılarak sohbet edildi ve öğrenciler hep birlikte İngilizce dersini dinledi.

Karataşlı öğrenciler Adana’nın tarihini öğreniyor

Adana Fen Lisesi ziyaretiyle son bulan gezi sonrasında Kaymakam Necati Aktan, projeye dair açıklamalarda bulunarak, "Öğrencilerimizin tarihi mirasımızı, kültürel değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi öğrenmeleri amacıyla bu projeyi hazırladıklarını dile getiren Kaymakam Aktan, "Genç nesillerimizi daha ilkokul çağlarından itibaren en güzel şekilde eğitmek, onları milli ve manevi değerlerimizle donatmak geleceğimiz adına büyük bir kazanımdır. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Bizler de bu mantıktan yola çıkarak minik öğrencilerimize Adana tarihini tanıtmak ve bu meyanda eğitim hayatlarında yeni ufuklar açmalarına yardımcı olmak adına bu projeye imza attık" dedi.

Aktan, "Sayın Valimizin sıcak karşılaması ve öğrencilerimizle yakinen ilgilenmesi, çocuklarımızın ilin mülki amirini tanımaları açısından çok önemli oldu. Akabinde müzede çok canlı bir anlatımla öğrencilerimiz Adana tarihine tanıklık ettiler. Son olarak da miniklerimiz Fen Lisesinde başarılı abi ve ablalarıyla bir araya geldi. Bu gezimiz sayesinde belki de minik öğrencilerimizin eğitim hayatlarına yönelik temeller attık, geleceğe dair hayaller kurmasını sağladık. Tek bir öğrencimizin bile hayatına tesir edebildiysek onda geleceğe dair ufuklar açabildiysek ve bugün unutamayacakları bir gün yaşatabildiysek bu bizleri ziyadesiyle memnun eder. Çünkü yarınlar, genç nesillerimizle şekillenecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.