1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kayıp silahlar bulunsun, hesap sorulsun"
"Kayıp silahlar bulunsun, hesap sorulsun"

"Kayıp silahlar bulunsun, hesap sorulsun"

Ayhan Barut, kayıp silahlarla ilgili endişesini paylaştı, iktidarı göreve çağırdı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2014 yılında 14 bin silahın kayıp olarak açıklandığı Türkiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bu sayının 100 bini aştığını söyledi. Kayıp silahların bulunmasını, sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen Barut iktidarı göreve çağırarak, "Bu korkunç ve vahim konuyla ilgili derhal adım atın, kamuoyuna açıklama yapın. Bu namluların yarın kime döneceği meçhuldür. Yaşanacak her olumsuzlukta sorumluluk sizindir. Artık susmayın!" dedi.

"SEFERBER OLMALIYIZ"

Türkiye'nin geçmişte büyük acılar yaşadığını ancak bunlardan hala gerekli derslerin çıkartılamadığını aktaran Ayhan Barut, "Geçmişinde faili meçhul cinayetlerin, suikastların ve katliamların yaşandığı güzel ülkemizde bu vahşetler tam olarak aydınlatamazken, şimdi tüyler ürpertici iddialar kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor. Devletin ilgili birimleri tarafından hazırlanan raporlar, korkunç gerçeği gösteriyor. Tüyler ürperten bu vahim konuyla ilgili seferber olunması gerekiyor" diye konuştu.

"NAMLULARIN KİME DÖNECEĞİ MEÇHUL"

Kayıp silahlar konusunda iktidarı etkin adım atmaya çağıran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması, ülkemizde kaosun egemen olmaması için bu iddiaları araştırıp soruşturup gereğini yapmayan iktidar, başını kuma gömmüş durumda. Kılını kıpırdatmadığı gibi herhangi bir açıklama yapmıyor, sadece susuyorlar. Susmak bir yönüyle kabul etmektir. Milletimizin bu Yüce Meclisi'nde bir kez daha İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını göreve davet ediyoruz. Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 100 bini aşmış durumda. Bu korkunç ve vahim konuyla ilgili derhal adım atın, kamuoyuna açıklama yapın. Bu namluların yarın kime döneceği meçhuldür. Yaşanacak her olumsuzlukta sorumluluk sizindir. Artık susmayın!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.