1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kılıçay: Anaların isyanı Türkiye'yi birleştirecek
Kılıçay: Anaların isyanı Türkiye'yi birleştirecek

Kılıçay: Anaların isyanı Türkiye'yi birleştirecek

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı üyeleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdi.

A+A-

Vatan Partisi üyeleri ve Öncü Kadınlar, Atatürk Parkı'nda: "Anaların yanında HDP / PKK'nın Karşısındayız" pankartı önünde toplandılar.

31 Mart Seçimlerinde Vatan partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılan Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Hatice Nesrin Kılıçay yaptığı açıklamada:

 

AİLE SAYISI 38'E YÜKSELMİŞTİR

"Evlatlarını bölücü terör örgütü PKK'nın elinden çekip kurtarmak üzere Hacire Akar, 22 Ağustos'ta : ' 10 yaşındaki evladım en son bu binadan içeri girdi, evladımı bu binadan bana geri vereceksiniz'  diyerek Diyarbakır'da başlattığı eylemin 27'nci gününde olduğunu anımsatarak, "Bu sabah itibarıyla PKK'nın elindeki çocuklarını ve PKK'nın kaçırdığı güvenlik görevlisi yakınlarını, en doğru adresten yani PKK'ya kadro temin eden HDP'den isteyen ailelerin sayısı 38 olmuştur." dedi.
 

p1090879.JPG

DEVLETİMİZ ANNELERİN YANINDA

Kılıçay açıklamasını şöyle sürdürdü: "Emperyalizm uşağı bölücü terör örgütüne karşı verilen vatan savaşını en güçlü şekilde  kayıtsız ve şartsız destekleyen Vatan Partisi, büyük yanlışın yani "çözüm sürecinin"  henüz sonlanmadığı 2004 yılında, evlatlarıetimiz bakanlarıyla, güvenlik güçler,yle anı çalan PKK'ya karşı, Diyarbakır Belediyesi önünde günlerce eylem yapan annelerimize Önkü Kadın ve Kardeşlik Bürosu kadrolarıyla destek vermeye gitmişti.  Bu gün de cesur analarımızın yanına ilk koşan Vatan Partisi Öncü Kadın örgütümüz oldu.  Ne mutlu ki, Öncü Kadın'ın ilk günden gidip kucaklaştığı direnişçi kadınlarımızın yanına şimdi,   bütün Türkiye'den demokratik kitle örgütleri, sanatçılar, aydınlar gidiyor ve onlarla kucaklaşıyorlar. Devletimiz bakanlarıyla, güvenlik güçleriyle annelerimizin yanında.

p1090873.JPG

DEVLET GÜCÜNÜ GÖSTERSİN

Anaların önderliğinde milletimizin ta kalbinden yükselen "Teröre Lanet" haykırışını ve aynı zamanda Türk ve Kürt yurttaşların kardeşliğini bütün dünyanın gözüne sokan bu direnişi, devletimizin kesin adımlarla sonuca ulaştırmasını millet olarak bekliyoruz.  Hain terörün elinde tutsak olan gençlerimizi en kısa zamanda sağ ve salim geri istiyoruz. Türkiye'yi bölme programı ile kurulan PKK'nın  siyasi uzantısı HDP'nin derhal kapatılmasını istiyoruz. Güneydoğu sınırlarımızda terör örgütlerine ve onları besleyen ABD'ye karşı ülkemizin gerçek gücünü göstermesini bekliyoruz.

 

"KURTULUŞ: TÜRKİYE İTTİFAKI"

Türkiye İttifakı'nın, Türkiye'nin tek kurtuluş yolu olduğunu ifade eden Kılıçbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın, Türkiye İttifakı, kandırarak, kaçırarak bölücü terör örgütü PKK'ya kadro devşiren HDP'nin, eninde sonunda başına yıkılacak olan binasının merdivenlerinde kuruluyor! Burayı Hacire Ana işaret etti. İki hafta içinde buranın Türkiye ittifakı için doğru adres olduğu ortaya çıkmıştır. Milletimizi birleştiren bu gelişme, açıkça HDP diyemeyerek "Evlatlarını bir partiden değil, devletten istesinler" diyenlerin Hacire Ana kadar Türkiye gerçekliğini göremedikleri, daha doğrusu görmek istemediklerini ortaya koymaktadır.

p1090869.JPG

"DİĞER PARTİLERE..."

"Bu işi mecliste çözelim" diyen CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi yöneticilerini uyarıyoruz: Amerika destekli iktidarınızı kurma hevesiyle yürüttüğünüz yanlış politikalar, tabanınızdaki iktidar muhalifliğini, devlete ve millete yabancılaşmaya, hatta düşmanca tavır almaya dönüştürme boyutuna ilerlemektedir. Bu yoldan dönün ve partilerinizin örgütlerini, kadınlarını, gençlerini, Diyarbakır Eylemini yapan annelerimizle buluşturun.

 

TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUZ...

Annelerin HDP'ye olan tepki ve direnişleri ile bölge halkının, yıllardır yaşanan teröre karşı duruşta en doğru mevziyi belirlediklerini söyleyen Av. Hatice Nesrin Kılıçbay,  "Vatan Partisi olarak anneleri direnişini desteklemeye ve bütün Türkiye'ye taşımaya sonuna kadar kararlıyız. Bütün milletimizi aynı kararlılıkta tavır almaya davet ediyoruz." dedi.

an-hatice-nesrin-kilicbay-001.JPG

İMZA MASASI KURULDU

Kurulan imza masasında  "Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin mücadelesini destekliyorum. Türkiyemizin birliği ve bütünlüğü için ben de ailelerin yanındayım..." beyanının bulunduğu metin imzaya açıldı.

"Anaların İsyanı Türkiye'yi birleştirecek" sloganı ile basın açıklaması sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.