1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kılıçdaroğlu Mersin'de ceketi çıkardı: Parayı pul ettiniz
Kılıçdaroğlu Mersin'de ceketi çıkardı: Parayı pul ettiniz

Kılıçdaroğlu Mersin'de ceketi çıkardı: Parayı pul ettiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alandaki vatandaşların 'Tayyip istifa' sloganlarına, "Onun istifa etmesine gerek yok onu edeple göndereceğiz" ifadeleriyle yanıt verdi.

A+A-

CHP'nin seçim öncesi düzenlediği ve “Milletin Sesi” isimli ilk mitingi büyük ilgi gördü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına girmek isteyenler oluşturulan 10 ayrı arama noktasından alana alındılar. Yoğun ilgi nedeniyle arama noktaları önünde yoğun izdiham yaşandı.

Yavuz Alatan / SÖZCÜ

MÜZİK ÇALINMADI

CHP'nin son derece coşkulu geçen mitingde şehit ateşinin Mersin'e düşmesi nedeniyle müzik çalınmadı.

Ayrıca, sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin içeriye alınmasına izin verildi.

Alanı dolduran binlerce kişi saygı duruşu sonrasında “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, miting sırasında da “Tayyip İstifa”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları attı.

FOTO: Depo Photos

ÖZEL VATANDAŞLARLA TOKALAŞTI

Miting başlamadan önce alana gelen CHP Grup Başkan Vekili Özgül Özel, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve diğer parti kurmayları alanın ön tarafındaki vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. CHP’li yöneticiler, tek tek tokalaştığı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kılıçdaroğlu’nun satır başları şöyle:

* “Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye’si bunu hak etmiyor.

* 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye’yi bu ayıpta çekip çıkaracağız” dedi.

CHP, erken seçim çağırısıyla ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi.. Yavuz Alatan / SÖZCÜ

(Tayyip istifa sloganları) Onun istifa etmesine gerek yok onu göndereceğiz, edeple göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan ama birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.

“HANGİSİ DOĞRU?”

* TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar.

* Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

FOTO: Depo Photos

“SİZİN DUVARLARINIZ VIZ GELİR”

* İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler.

* Mersinlilerin ve bütün Türkiye’nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize.

* Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir.

* Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev.

* Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Sarayın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Dostlarımızla beraber kurtaracağız.

“BİR ÇİFTÇİ NİYE ZARAR EDER?”

* Az önce çiftçi arkadaşlarımız konuştu, iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar, limonun dalda kaldığını söylediler. Hayat pahalılığından söz ettiler. Bir çiftçi niye zarar eder?

* Alın teri döken insan niye zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendisine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var.

* Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. İmkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan arpayı, buğdayı, nohuttu, mercimeği, eti getiririz?

* Neden gümrük vergisini sıfırlarız? Yarın sandık gelir gideceğiz, vicdanımızı dinleyeceğiz. Herkesin kazanması için sandığa beraber gideceğiz ve bir dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz.

* Muz konusunda burayı çok iyi biliyorum. Mersin önemli bir merkez, eğer Mersinliyi seviyorlarsa muz ithalatını ya durduracaklar ya yüksek vergi koyacaklar.

* Öncelik bizim insanımız. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de. Çiftçi ekersem zarar ederim diyor.

* Diyorlar ki, doğrudan gelir desteğini artırdık. Aile işletmesi, 5 dönüme kadar olanlara dönüm başına 100 lira veriyorlar.

“PARAYI PUL ETTİNİZ”

* 2021’deyiz, dönüm başına yine 100 lira veriyorlar. Siz zaten parayı pul ettiniz. Hani teşvik?
Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz.

* Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Mersin’in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız.

*Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası’nı bir esnaf bankası yapacağız.

“BU MEMLEKETE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM”

* Ahdim var, bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var, huzuru getireceğim. Ahdim var, sevgiyi getireceğim.

* Ve ahdim var, söz veriyorum, bu memlekete demokrasiyi, adaleti getireceğim.

* Mafya düzenini ve mafya ile uyuşturucu baronları ile işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim.

* Uyuşturucu baronları ile kol kola gezenleri, uçaklarına binenleri devletin kadrolarında asla barındırmayacağım. 84 milyonu Londra’daki tefecilere mahkum ettiler.

* Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, çalışan herkesin hakkını koruyacağım.

FOTO: Depo Photos

“EY SARAY DUY DİYECEĞİZ”

* Göndereceğiz, göndereceğiz. Değişim rüzgarları esiyor Türkiye’de. Hangi duvarı örerlerse örsünler halk varsa bitmiştir.

* Hiç meraklanmayın. Erzurum’dan Hakkari’den Kars’tan Rize’den Trabzon’dan göreceksiniz.

* Göreceksiniz halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet, kucaklaşma istediğini göreceksiniz. Herkese söylüyorum. Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz.

* Mersin’den Hakkari’ye İzmir’e Trabzon’a Çankırı’ya Çorum’a Yozgat’a Uşak’a Denizli’ye Hamburg’a Paris’e Almanya’ya Fransa’ya selam olsun. Geliyor gelmekte olan.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.