1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kızılay'dan 'Minik Eller Koca Yürekler' projesi
Kızılay'dan 'Minik Eller Koca Yürekler' projesi

Kızılay'dan 'Minik Eller Koca Yürekler' projesi

Türk Kızılayı Çukurova Şubesi Başkanı Yıldıray Özbek; "Minik Eller Koca Yürekler Projesini" ilk Kez Emine Sapmaz İlk Okulunda uygulamaya başladık.

A+A-

Değerli dostum Yıldıray Özbek ile görüştüm. Kendisi insanlığın dostu olan Kızılay'ın Çukurova Şube Başkanıdır. Geçen ay görüşmemizde bana, "Minik Eller Koca Yürekler Projesi'nden söz etmişti. 

Projenin amacı hakkında Sayın Yıldıray  Özbek şunları söyledi: Malumunuz, eğitim, aleden sonra ilk kez ilk öğretim sürecinde okullarda başlar. İlkokul, eğitimin en temel kademesidir. 

Bu proje ile insan haklarına saygılı kişilik ve teşebbüse değer veren topluma karşı sorumluluk duyan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Okullarda çocuklarımıza Kızılay eğitimi veriyoruz anlatmanın yanında yaşamanın daha etkili olduğunu düşünerek çocuklarımızın Kızılay ile beraber sahada bizzat kendi harçlıklarıyla aldıkları gıdaları ihtiyaç sahiplerine bizzat kendileri dağıtarak bu duyguyu yaşamalarını sağladık..."

1-024.jpg

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR...

"Projeyi sadece Türk Kızılay'ı Çukurova Şubesi olarak mı hayata geçirdiniz? "
"Hayır, Türk Kızılay Çukurova Şubesi ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülecek olan, "Minik Eller Koca Yürekler" Projesi; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın  Ayhan DAĞLI ile kurumumuz arasında imzalanan protokol ile yürürlüğe koyduk.

 İmzalanan bu protokolden sonra, faaliyetlere başladık. Zaten Kızılay olarak bir çok mecrada bilgilendirme toplantıları yapmanın yanısıta İlk okul öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları aralıksız yapılmaktadır. 

Bu eğitimlere erk olarak, "Minik Eller Koca Yürekler Projesini" ilk Kez Emine Sapmaz İlk Okulunda uygulamaya başladık. 
Öğrencilerin kendi harçlıklarından tasarruf ederek, almış oldukları gıda maddelerinin dağıtımını birlikte yaptık. Böylelikle, yaptıkları yardımın ne denli yüce bir duygu olduğunu kendi gözleri ile görmelerini sağladık.

Gerçekleşen yardımlaşma duygusunu birlikte paylaştık. Öğrencilerimiz bu duyguyu birlikte yaşayarak paylaşma faziletini çoğalttılar. 
Projemize desteklerini esirgemeyen ve her aşamada yanımızda olan Çukurova Kaymakamımız Sayın.Osman SARI 'ya, 
Çukurova Millî Eğitim Müdürümüz Sayın.Ayhan DAĞLI 'ya
Projemizin fikir aşamasında yürürlüğe girdiği zamana kadar yanımızda olan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyemiz Sayın .Ramazan SAYGILI'ya
Emine Sapmaz İlkokulu Müdürümüz Sayın .Hacı DAĞLI 'ya ve Öğrencilerimize
Teşekkür ederim.
Çocuklarımıza Eğitimi anlatmaya ve yardımlaşma duygusunun insani yüceliğini anlatmaya devam edeceğiz. Bu konuda ilgilerini esirgemeyen Çukurova Halkına da teşekkürlerimi sunarım" dedi. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.