1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kozan olmadı! Emekli Albay Adana'da konuşacak
Kozan olmadı! Emekli Albay Adana'da konuşacak

Kozan olmadı! Emekli Albay Adana'da konuşacak

Milli Mücadele döneminde Kozan ve çevresinde Fransız işgaline karşı mücadele eden ve “Kozanoğlu Doğan Bey” olarak bilinen Kemal Doğan Paşa’nın torunu olan Emekli Albay Orkun Özeller’in Adana’daki konferans programları dikkat çekti.

A+A-

Özeller, 17 Ocak’ta Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenmesi planlanan bir konferans için davet edilmişti. Ancak konferansın, salon tahsisi sürecinde yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun aktardığı bilgilere göre, Atatürkçü Düşünce Derneği ilk olarak Kozan Belediyesi’ne ait bir salon için başvuruda bulundu ancak bu talebe olumlu yanıt verilmedi. Bunun üzerine Kozan Ticaret Odası’na ait salon için girişimde bulunuldu ve başlangıçta anlaşma sağlandı. İddialara göre, bu aşamadan sonra Ticaret Odası’ndaki yetkili bir yöneticinin telefonla aranarak, Orkun Özeller’in geçmişte yaptığı bazı açıklamaların rahatsızlık yarattığı ifade edildi. Görüşmede, yöneticinin ailesi ve kamu görevinde bulunan yakınlarına atıfta bulunularak salon tahsisinin yeniden değerlendirilmesinin istendiği öne sürüldü. Bu gelişmelerin ardından salonun kullanılamayacağı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bildirildi ve konferans iptal edildi.

Emekli albay Orkun Özeller’in Kozan’da vereceği konferans iptal oldu; Sebebini Barış Terkoğlu açıkladı!

Özeller, daha önce PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef alan ifadeler kullanmış; bu paylaşımlar sonrasında hakkında ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Emekli albay 17 Eylül’de tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmişti.

Öte yandan Orkun Özeller, Kozan’daki konferansın iptal edilmesine rağmen Adana merkezde düzenlenecek başka bir etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Türkiye’de Güvenlik Endişeleri” başlıklı konferans, 17 Ocak Cumartesi günü saat 15.00–17.00 arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Resim

Konferansta Türkiye’nin güncel güvenlik politikaları, iç ve dış güvenlik başlıkları ile bölgesel gelişmelerin kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor. Etkinliğin, güvenlik konularına ilgi duyan vatandaşlara açık olduğu bildirildi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.