1. HABERLER

  2. SON DAKİKA

  3. Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi
Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi

Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi

Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi

A+A-

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart itibariyle faaliyetleri durdurulan berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerlerinin ne zaman açılacağı merak konusu oldu.Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar kuaför ve berberlerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Kuaförler ve berberlerin Ramazan Bayramından önce Mayıs ayının 3. haftasında açılması bekleniyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziksel temasın oldukça fazla yaşandığı ve sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işyerleri 21 Mart itibariyle kapatılmıştı. Koronavirüsü tedbirleri kapsamında işletmelerini kapatan berber, kuaför ve güzellik salonu esnafı zor durumda kaldı. İş yerlerini ne zaman açacaklarını bilmeyen sektör çalışanları, kademeli de olsa iş yerlerinin açılmasını istedi.

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala da 'Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak, açılış tarihi belli mi?' sorularının yanıtı merak konusu oldu. Gözler bugün olacak Kabine Toplantısı'na çevrilirken kulislerde bir tarih öne çıktı. Bilindiği üzere, Başkan Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal hayatta normalleşmenin sinyali verilmişti.

Mayıs ayının 3. haftası açılabilir

Günlük hayata dönme, koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılmasının konuşulduğu bu günlerde ilk olarak faaliyetleri geçici olarak durdurulan iş yerlerinin açılması düşünülüyor. Tedbir amaçlı kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları Ramazan Bayramından önce Mayıs ayının 3. haftasında açılması bekleniyor.

Normalleştirme çalışmalarının ilk adımlarından birisi olan işyerlerinin açılmasıyla ilgili berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınan tedbirler artırılacak. Bayram öncesi yığılmayı önlemek amacıyla bu iş yerleri randevulu sisteme geçecek. Dükkanların içerisinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla sınırlı sayıda kişi içeriye alınacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonu çalışanları saç kesimi yaparken eldiven maske gibi koruyucu ekipmanlar takacak. Kişisel bakım hizmeti veren bu iş yerlerinde sık sık dezenfekte çalışmaları uygulanacak. İş yerleri sahiplerinin ve çalışanlarının alınan tedbirleri uygulayıp uygulamadığı denetlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.