1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Maçoğlu ziyaretinin faturası garibana kesildi
Maçoğlu ziyaretinin faturası garibana kesildi

Maçoğlu ziyaretinin faturası garibana kesildi

27 Ekim 2019 tarihinde Osmaniye’nin Düziçi ve Yarbaşı Belediyesi'ni ziyaret eden Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun ziyareti AK Partili meclis üyelerini kızdırdı, kızgınlık ilginç ve trajikomik bir kararın doğmasına neden oldu.

A+A-

Geçtiğimiz yıl Osmaniye'ye gelen Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun CHP’li Düziçi ve Yarbaşı  Belediyelesini ziyareti sonrasındaki gelişmeleri, gazeteci Ayça Öztorun bir yıl sonra belgeleriyle guneygundemi.com'da yayınladı.

Ziyarete kızan AK Partili meclis üyeleri, ilgili belediyelere İŞKUR’dan işçi verilmemesi, bu noktada sıkıntı çeken belediye başkanlarının Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nu ziyaret etmesi önerisi, meclis üyelerin imzası ile karar altına alındı. İşte o haber ve detayları:

Ak Parti Düziçi İlçe Başkanlığı, skandal bir gerekçeyle Düziçi Belediyesi ve Yarbaşı Belediyesine, baskı uyguladı. Düziçi Ak Parti İlçe Meclis Üyelerinin imzalı, mühürlü onayıyla, Düziçi ve Yarbaşı Belediyesine İŞKUR’dan işçi verilmemesine resmi olarak karar verdiler.

Sosyal ağlara düşen resmi kararın gerekçesi herkesi şaşırttı.

1b2fe592-9fca-4ba3-84bd-cefa7fbfea5c.jpg

DÜZİÇİ BELEDİYESİ VE YARBAŞI BELEDİYESİNE NEDEN BASKI UYGULANIYOR?

Düziçi Ak Parti İlçe Başkanı ve İlçe Meclis üyeleri, hem Düziçi Belediye Başkanına, hem de Yarbaşı Belediye Başkanına skandal niteliğinde karar çıkarırken, İŞKUR kapılarında iş arayan işsizlere de acımadı. Düziçi Belediyesine ve Yarbaşı Belediyesine İŞKUR’dan işçi gönderilmeyeceğine dair resmi karar çıkardılar. Gizli resmi karardaki gerekçeli sebep, herkesi şaşırttı. Peki, skandal kararda kimin adı geçiyor?

IMG-20201007-WA0007  

RESMİ TUTANAKTA NE YAZIYORDU?

Sosyal ağlara bomba gibi düşen gerekçeli sebebin nedeni, seçilmiş ve başarılarıyla halkın sevgisini kazanan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu olarak gösteriliyor.

Tutanaktaki yazı; “Gelecek olan İŞKUR konusunda İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Belediye Meclis Üyelerinin vermiş olduğu karar ile İŞKUR Düziçi İlçe Belediye Başkanlığına TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET MAÇOĞLU’nun ziyaret etmesidir.” diye yazmaktadır.

fa79c15e-902c-498d-9eda-4d1708edb20d.jpg

2019’da görev alan Ak Parti Düziçi İlçe Başkanlığındaki Meclis üyelerinden, Ergül Taş, Ali Çam, Mehmet Çillem, Ahmet Kürşat Kargan, Mehmet Bekmezli, Salih İnce, Bekir Sail, Mustafa Ede, Nevzat Sarı, Abdullah Şen, Mustafa İba, Cengiz Şen, Hacı Eslik, Bekir Mutlu, Selim İdiz, yukarıda yazılan gerekçeli kararın altına imza atarak, her iki Belediyeye İŞKUR’dan işçi gönderilmesine engel oldular. Bu karara imza atan Düziçi Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Çillem, şaşırtan karar hakkında bir açıklama yapacak mı merak konusu oldu.

 HER İKİ BELEDİYEYE DE İŞKUR’DAN İŞÇİ VERİLMİYOR

Yarbaşı Belediyesinin sevilen Başkanı Mustafa Kaynar; İŞKUR’dan işçi gönderilmemesini üzüntüyle karşıladığını açıkladı. “Hem Belediyemizin, hem de iş arayan insanların mağdur edilmesini üzüntüyle karşılıyorum. Halkımıza ve beldemize hizmet etmek için elimizden geldiğince ve kısıtlı imkânlarla mücadele verirken bu tür baskılarla Belediyemize değil, halkımıza ve beldeye zararları olur. Bu tür yasaklar karşısında da asla yılmayacağız. Ayrıca beldemize konuk olarak ziyaret eden seçilmiş Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun gerekçe gösterilmesi de oldukça üzücü ve düşündürücü. Beldemize misafir gelene sırtımızı dönmek, örf adet, geleneklerimize ve insani yanımıza yakışmaz. Böyle bir gerekçeli karara imza atan arkadaşlara hiç yakışmadı” dedi.

5c74bd74-b6ff-474a-9a3e-c82f1c0b2d29.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum