1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Matikçi değil yüzde 99’u gerçek emekçi”
“Matikçi değil yüzde 99’u gerçek emekçi”

“Matikçi değil yüzde 99’u gerçek emekçi”

MHP 23. Dönem Adana Milletvekili Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tankut, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden toplu işçi çıkışlarına tepki gösterdi.

A+A-

MHP 23. Dönem Adana Milletvekili  Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz TANKUT, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nden topluca çıkartılan işçilerin yüzde doksan dokuzu alın teri döken emekçi insanlar. Bu insanlara yazıktır, günahtır” dedi.

“İttifak yaptıkları siyasi yapılara kadro açıyorlar

Yılmaz Tankut, Bengütürk TV’de gündeme yönelik soruları cevaplandırdı. Başta Adana olmak üzere CHP’li belediyelerden toplu işçi çıkarılmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Tankut “Maalesef çok acı bir durum” şeklinde değerlendirmede bulundu. Tarkut “Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nde işçilerin topluca işten atılmaları dikkat çekiyor. Kozan’da da yaşandı. İnsanların alın terleriyle kazandıkları ekmek paralarıyla oynuyorlar. Sadece kendi siyasi yandaşlarına, söz verdikleri ve ittifak yaptıkları siyasi yapılara kadro açmak için bunu yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Telefonlara gönderilen mesajlarla işlerine son verildi”

Seçimden önce verilen sözleri de hatırlatan Tankut “Çok büyük sözler vermişlerdi. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok net biçimde ‘Namus sözü veriyorum hiçbir işçi işinden atılmayacak’ sözünü vermişti. Daha geçtiğimiz hafta Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, ASKİ’den 600 işçi, telefonlarına gönderilen kısa mesajla işlerine son verildi. Mağdur işçi arkadaşlar haklarını arayacaklar elbette. Sabahtan akşama kadar ekmeğinin peşinde alın teri döken insanlarımızın, ‘Matikçi’ denilerek ve hem de ‘Emekçi’ geçinen belediye başkanları tarafından işten atılmaları büyük bir bühtan.” ifadesini kullandı.

“Zeydan Karalar’ın sözünde durmasını bekliyoruz”

“İşçinin alın teriyle oynamayın” diyen Yılmaz Tankut, “İşine gelmeyen, bankamatikçi varsa gereğini yapın, kimsenin itirazı olmaz. Fakat çıkartılanların yüzde 99’u gerçek emekçi insanlar. ASKİ’den örnek vereyim, akşama kadar kanalizasyonda çalışan hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ama yarın bütün bunların altında kalırlar, bu saltanat böyle devam etmez. Bence belediye başkanları ‘Ben ne yapıyorum’ desin, vicdanlarını yoklasınlar. Verdikleri sözleri unutmasınlar. Sayın Zeydan Karalar ‘Adanalı yiğit olur’, sözünde durur’ diyordu; sözünde durmasını bekliyoruz ama tam aksini yapıyorlar.” diye konuştu.

“Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer birer projedir”

MHP 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Fransa’da Türkiye aleyhine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye’nin Kıbrıs’la ilgili tezlerinin aksine beyanat veren, kamusal alanda etnik dillere resmiyet kazandırmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Proje” olduklarını savundu. Tankut “Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının CHP-İP-HDP-SP ittifakının kazanması halinde olabilecek tehlike ve riskleri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi seçimden önce dikkat çekmiş ve uyarmıştı. Bugün bu büyükşehir belediye başkanlarının icraat ve söylemlerine bakıldığında ne kadar haklı olunduğu ortaya çıkmıştır.” dedi.

"FETÖ'cüler değil asıl mağdur Türk Milleti"

Bülent Arınç’ın “KHK’lar facia” mesajı, FETÖ davasından tutuklu Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliye edilmeleri, Mehmet Altan’ın ise beraat kararı almasıyla tartışılan gündeme giren Tankut “Bülent Arınç’ın şahsında bugün FETÖ’cüleri, PKK, YPG ve diğer benzer terör örgütlerini aklama gayretleri görülen hiçbir siyasinin Türk devletine, Türk milletine vereceği hiçbir şey yoktur. Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle asıl mağdur Türk Milleti’dir. 251 Şehidimizin, 2 binden fazla gazimizin destansı mücadelesiyle emperyalizmin sözcülüğünü ve uşaklığını yapanlara çok önemli bir ders verilmiştir. Ama bu ders bugün birtakım kararlarla gevşetilmeye, önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır ki bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.