1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mazlumder Adana'nın geleneksel İnsan Hakları Okulu başlıyor
Mazlumder Adana'nın geleneksel İnsan Hakları Okulu başlıyor

Mazlumder Adana'nın geleneksel İnsan Hakları Okulu başlıyor

MAZLUMDER Adana Şubesinin, yılda bir kez olmak üzere geleneksel olarak düzenlediği “İnsan Hakları Okulu” bu defa 2022 Aralık ayı ile 2023 Ocak ayları arasında yedi ders olacak şekilde düzenlenecek.

A+A-

Mazlumder Adana şubesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Sahasında yetkin isimlerin eğitimci olarak katıldığı İnsan Hakları Okulu programlarında, insan hakları olgusunun tarihsel, kavramsal, güncel analizleriyle ile insan haklarına ilişkin teoriler, uygulamalar ve eleştiriler işlenmektedir.
Yedi hafta boyunca cumartesi günleri 14.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacak olan programın amacı hak, hukuk, adalet, özgürlük ve insan hakları alanlarında donanımlı insanların yetişmesi amaçlanmaktadır.

maz-001.jpeg

Bu yıl düzenleyeceğimiz İnsan Hakları Okulunda “Adil Yargılanma Hakkı” konusunu Avukat Yasin DIVRAK, “İnsan Hakları Bağlamında Aleviler ve Diğer Dini- Sosyal Gruplar” konusunu Prof. Dr. Ahmet Taşğın, “Türkiyede Cezaevleri ve Hak İhlalleri” konusunu Avukat Eyyup AKINCI, “Göç Olgusu, Mülteciler Ve İnsan Hakları” konusunu Avukat Abdulhalim YILMAZ, “Geçmişten Günümüze İslam Dünyasında İnsan Hakları” konusunu Yazar Mustafa İSLAMOĞLU, “Doğu Türkistan’da İnsan Hakları ve Fiili Durum” konusunu Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit TÜMTÜRK, “Medya ve İnsan Hakları” konusunu Gazeteci Yazar Ahmet TAŞGETİREN anlatacak. 

İlk dört dersimiz, Çınarlı Mah. 61003 Sk. No: 3 Özdolap İş Merkezi Kat: 4 D: 7 Seyhan/ADANA adresindeki şubemizde son üç dersimiz de Seyhan Belediyesine ait Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezinde olacaktır. 

Adınızı soyadınızı, yaşınızı, mesleğinizi, eğitim durumunuzu ve iletişim bilgilerinizi sosyal medya hesaplarımızın yorum kısmına veya doğrudan mesaj göndererek kayıt yaptırabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.