1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mazlumder Heyeti eğip bükmeden konuştu
Mazlumder Heyeti eğip bükmeden konuştu

Mazlumder Heyeti eğip bükmeden konuştu

Mazlumder Adana şubesi Ak Parti Adana İl Başkanlığını ziyaret ederek, çalışmalarını ve hükümetten beklentilerini anlattı.

A+A-

Mazlumdar Genel Başkan yardımcısı Orhan Göktaş, Adana Şube başkanı Mehmet Ali Önal ve Şube başkan yardımcısı Ali Çaldır’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette. İl Başkanı Şerif Güler ve yönetim kurulu hazır bulundu. 
Görüşmede Mazlumder; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra özellikle KHK’larla ihraç edilen kişiler hakkında çok sayıda insan hakları ihlalinin yaşandığını, adil yargılama hakkı başta olmak üzere hukukun temel ilkelerinden olan, suçun şahsiliği, şüpheden sanık yaralanır, beraati zimmet gibi temel ilkelerin ihlal edildiğini ve çok sayıda mağduriyet yaşandığını dile getirdi. 

Mazlumder heyeti gözaltı sırasında bayanların başörtüsünün zorla çıkarılma uygulamamalarının da devam ettiğini hatırlatarak bunun açıkça inanç özgürlüğü ihlali olduğunu dile getirdi.

Sivas Olayları davası ve 28 Şubat döneminde “birifingli ve andıçlı” yargı kararlarıyla ceza evine atılan ve halen içeride olan insanların olduğunu, bunların yeniden yargılanması için çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yapıldı.
Mazlumder heyeti; Şu anda TBMM genel kurulunda görüşülen “Yargı Reformu” ile ilgili Mazlumder ve ilgili STK’larla yeterince görüşülmediği Adalet Bakanlığından konu ile ilgili randevu talep ettiklerini ancak alamadıklarını dile getirerek. Hükümetin STK’larla daha sık görüş alış verişinde bulunması gerektiğini dile getirdi.

untitled2.png

Ayrıca “İstanbul sözleşmesi” olarak da adlandırılan “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ve bu sözleşmeye dayanılarak çıkarılan 6284 sayılı  “Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”unun aileyi korumaktan çok yok etmeye dönük uygulamalarının olduğunu dile getirdi.

PKK tarafından kaçırılan çocuklar sorununa da vurgu yapan Mazlumder heyeti, kanayan yaraya dönüşen  “Kürt Sorunu”na adil ve kalıcı bir çözüm için daha fazla çalışılması gerektiğini dile getirerek Mazlumder’in bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluk ve inisiyatifi almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Mülteci meselesi, cezaevlerinin durumu, erken yaşta evlilik yapanların durumu ve birçok konuda görüş alış verişinde de bulunuldu.

Mazlumder heyeti son olarak “Barış Pınarı” harekatı konusunda endişelerini dile getirerek, harekatı takip ettiklerini ancak ciddi bir bilgi kirliliğinin olduğunu, hükümetin toplumu düzenli aralıklarla bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı. Ardından sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, harekatın en az can kaybıyla tamamlanması temennisinde bulundu.

Mazlumder heyeti görüşme sonunda;
OHAL Dönemi Hak İhlalleri Raporumu, Devletin Aile Yaşamına Müdahalesi Raporu, Tarsus Ceza Evinde kaldığı dönemde vefat eden Halime Gürsu Raporu ve Başörtüsü Hakkında Mersinde gerçekleşen Hak İhlali Gözlem Rapor’larını Ak Parti il yönetimine sundu.

Ak Parti İl Başkanı Şerif Güler ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Ak Parti çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Eski Türkiyede yaşanan birçok olumsuzluğu şimdi konuşmuyoruz bile. Mazlumder bir STK olarak görüş ve önerilerini sunmaktadır. Biz bunları dinleyip gerekli birimlerimize ileteceğiz şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.