1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Melih Baki: "6,1 - 6,7 arasında bir deprem olmadıkça blok yerine oturmayacak"
Melih Baki: "6,1 - 6,7 arasında bir deprem olmadıkça blok yerine oturmayacak"

Melih Baki: "6,1 - 6,7 arasında bir deprem olmadıkça blok yerine oturmayacak"

Adanalıların yakından takip ettiği Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Göksun'da yaşanan deprem sonrasında konuştu: Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl arası sıkıntı devam ediyor.

A+A-

23.03.2023 tarihinde (bugün) saat 12:19'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Göksun'da yaşanan deprem Adana ve çok sayıda çevre illerde hissedildi. Adana ve çok sayıda ilde yaşayan vatandaşların yaralarını sarıp normalleşmeye çalıştığı günler sonrasında yaşanan bu depremle birlikte gözler yeniden bilim insanlarına çevrildi.

Kucuksaat.com'dan Kemal Soner'e konuşan Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Adana’da deprem riskinin yüzde 90 oranında azaldığını ifade ettiği açıklamasında riski bölgeler hakkında bilgi verdi.

"Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasında 6,1 - 6,7 arasında bir deprem olmadan o blok yerine oturmayacak"
Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasında sıkıntının devam ettiğini vurgulayan Baki, "Hareket eden 2 dev blok vardı. Hatay’da 6,4 ve 5,1 büyüklüğündeki depremlerle o bloklar yerine oturdu. Ufak ufak artçılar devam eder. Ancak asıl önemli konu hareket eden diğer blok. Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arası sıkıntı devam ediyor. Kahramanmaraş, Malatya  ve Bingöl arasındaki blok yerine oturmadı. 6,1 - 6,7 büyüklükleri arasında deprem bekliyorum. Bu deprem gerçekleşmediği sürece buradaki blok yerine oturmayacak." ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.