1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Memlekette ekonomi çok iyi demek için kör olmak gerekir”
“Memlekette ekonomi çok iyi demek için kör olmak gerekir”

“Memlekette ekonomi çok iyi demek için kör olmak gerekir”

Orhan Sümer: Ülke olarak torunumuzun torununa kadar borçlandık

A+A-

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Son ekonomik gelişmeleri ve işsizlik rakamları değerlendirirken, AKP İktidarının ülke ekonomisi hakkında yaptığı güzellemeleri eleştirdi.

Orhan Sümer, “Memlekette ekonomi çok iyi demek için kör olmak gerekir” Dedi.

TÜRK LİRASI PUL OLDU

Orhan Sümer, “Para politikasının güvenilirliğine ilişkin endişeler ve güçlenen ABD doları ile Türk lirası ABD doları karşısında 8,97 ile rekor düşük seviyeye indi. Diğer bir ifadeyle dolar kuru şimdiye kadarki en yüksek noktaya yükseldi. Dolar kuru yıl başından bu yana yüzde 23,4, Euro kuru ise yüzde 19,7 oranında arttı. Diğer bir ifadeyle TL yıl başından bu yana dolara karşı yüzde 19, Euro’ya karşı ise yüzde 16,4 oranında değer kaybetti. maaşınızı Dolarla mı alıyorsunuz diye sorup, milletin aklıyla dalga geçiyorlardı. Ekonomiyi yerle bir ettiler. Artık vatandaş aldığı üç kuruş asgari ücretle nasıl hayatta kalacağının hesabını yapmakla ömür tüketiyor.” Dedi.

TORUNUMUZUN TORUNUNA KADAR BORÇLANDIK

Orhan Sümer, “İktidarın çizdiği pembe tablolar ne yazık ki vatandaşa ulaşmıyor. Sokakta, çarşıda, pazarda artık borçsuz insan kalmadı. İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı ise bir yıl öncesine göre 65 bin adet artarak 23 milyon 3 bin oldu. Ülkedeki Sefalet endeksi (işsizlik+enflasyon) 2014 başında %17 iken, Eylül 2021’de yüzde 32,6’ya çıktı. Vatandaş ödeyemeyeceği borçların altına girmek zorunda kalıyor. Ülke olarak torunumuzun torununa kadar borçlandık” Dedi

VATANDAŞ SADECE ALDIĞI NEFESE PARA ÖDEMİYOR

Orhan Sümer, “AKP İktidarı kabus gibi milletin üzerine çöktü, Saray çevreleri lüks içinde yaşarken halk kuru ekmeğe muhtaç edildi. Tüm dünya ülkelerinin esnafı, emeklisi, öğrencisi, işçisi için seferber olduğu pandemi döneminde, AKP İktidarı İban numarası vererek yardım istedi. Esnafın ödediği verginin vergisini bile geçici olarak kaldırmadılar. Millet sadece aldığı nefese para ödemiyor. Zam üzerine zam geliyor. İktidarın israfının bedelini yine sade vatandaş ödüyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.