1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memur-Sen'in eylemine Adana Valiliği'nden Koronavirüs kısıtlaması
Memur-Sen'in eylemine Adana Valiliği'nden Koronavirüs kısıtlaması

Memur-Sen'in eylemine Adana Valiliği'nden Koronavirüs kısıtlaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Adana'da düzenleyecekleri eylem hakkında açıklama

A+A-

Memur-Sen Konfederasyonu öncülüğünde Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası)13 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 10'da, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde işine son verilen 468 sözleşmeli memurun işine geri dönmesi için eylem düzenleyecek.

Düzenlenecek eylemle ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılacak eylem için Adana Valiliği'nden gelen başvuru sonucunu sosyal medya hesabından açıkladı.

Başkan Ali Yalçın açıklamasında, "Adana’da 2000’den fazla katılımla yarın 10.00’da geçekleştirmeyi planladığımız Eylem için, Adana Valiliği kısıtlama getirmiş ve #Covid_19 tedbirleri nedeniyle 50 civarı bir katılımla yapılabileceğini bildirmiştir." dedi.

eavgi-6xkai9w-p.jpgeavgi-9waaewdcc.jpg

Başkan Yalçın'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Türkiye Geneli işten atılan 1400 Sözleşmeli Memur’un 468’ini atarak emekçi kıyımında rekor kıran CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’ne Covid koruması oldu adeta eylemimize getirilen engel. Yarın eylemimizi sınırlı sayı ile olsada gerçekleştirecektir.

İşine son verilen sözleşmeli memurların sesi olmaya ve işe iadeleri için mücadeleye devam edeceğiz. Güvencesizlikten kaynaklı tedirginlik yaşayan mevcut çalışanların sonuna kadar yanındayız. #Covid_19 eylemimizi şimdilik sınırlayabilir ama mücadelemizi dizginleyemeyecektir.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcımız ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu ile Memur-Sen Adana teşkilatımız yarın Sosyal Mesafeli Eylemimizi gerçekleştirecek ve emekçi kıyımı yapan Adana Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bırakacaklardır.

Emekçi kıyımına gıkı çıkmayanlar utansın. Sessizlerin sesi,sahipsiz bırakılanların kimsesi olmaya devam edeceğiz. Yarın 10.00’da Adana’da herşeye rağmen kayıt düşülecek,hakkımız saklı kalmak kaydıyla sınırlı sayıyla eylemimiz gerçekleşecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.