1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Merhum Abdi Sertkaya'yı rahmetle anarken...
Merhum Abdi Sertkaya'yı rahmetle anarken...

Merhum Abdi Sertkaya'yı rahmetle anarken...

Yüksel Mert'in haberi

A+A-

Bilgisi, görgüsü, mertliği, dobralığı özelliklede misafirperverliği ile gönüllerde İZ bırakan Yüregir Hurdacılar Çarşısının Simge Simalarından arkadaşımız, Ağabeyimiz (Merhum) Abdi SERTKAYA Hak dünyaya irtihal edeli uzun yıllar oldu.

MEKTEP GİBİ

Hurdacılar Çarşında mütevazı sıcak bir oda, üstünde aynı ölçülerde vakit namazlarının eda edildiği küçük bir Mescit. Her an misafirlere ikram icin çorbanın kaynadığı, menemenin başat yemek olduğu, sıcak demli çayın hiç eksik olmadığı, fikir teatilerinin , atesli tartışmaların yapıldığı muhteşem bir ortamdı, adeta bir mektep gibiydi. 

ed2d88f1-f137-4caa-ace8-3bbf55f7a2a1.jpg

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Ünlü MİT Müsteşarı Mahir KAYNAK’tan, Ercüment OZKAN’a, Kemal KELECİ’ye,  Ramazan DEGER’den, Ramazan SAYGILI’ya, Vedat KAHYALAR’dan, Alı YİLDİZ’a, Mehmet İSTİF’ten Mehmet Yaşar SOYALAN’a, Mehmet GUNGOR vs.. daha nice adlarını su an anımsamadigim arkadaşların buluşma noktasıydı. 

90a627f6-0b2d-4263-919e-8c09535be25e.jpg

ESNAF ZOR DURUMDA

YUREGİRE YAKIŞMIYOR

Hanımı Fizik Tedavi icin götürdüğüm ALGOMET SAĞLIK KURUMU’nun yanıbaşındaki bu mütevazı çarşıya uğradığımda eski canlılıktan eser kalmamış, kalan esnaflarda son derece zor durumdaydı. Yüreğir’in yüreğinde bir UR gibi duran, adeta unutulmaya terk edilmiş bu nostaljik çarşı ve esnafı ikna edilerek bir başka yere taşınmalı, bu kültür, gelenek  daha estetik daha görkemli bir şekilde devam etmelidir. 

9526086a-01dd-47cd-b827-2fbe09926e26.jpg

SONUÇ

Eskimeyen dostları ziyaret ettim. Çay ve kahvelerini içerek muhabbet ettim. Mescit ve mütevazı sohbet odamız Hala dimdik ayaktaydı. Birde ANI olsun diye küçük bir video cektim. Beni güler yüzle karşılayan Torun Mehmet SERTKAYA’ya ve Tüm Esnaflara yürekten TEŞEKKÜRLER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.