1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mersin Belediyesi, kadın istihdamına ağırlık veriyor
Mersin Belediyesi, kadın istihdamına ağırlık veriyor

Mersin Belediyesi, kadın istihdamına ağırlık veriyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyede özellikle kadın istihdamına ağırlık verdiklerini söyledi.

A+A-

Seçer ile geçen günlerde 7. Uluslar-arası Mersin Narenciye Festivali’nde bir araya geldik. Festivalde sorularımızı yanıtlayan Seçer, Mersin’in liman kenti olması nedeniyle önümüzdeki dönemde Dubai’nin farklı bir versiyonu olacağını söyledi. Seçim döneminde sıra dışı bir belediye başkanı olacağının sözünü verdiğini belirten Seçer, “Yurttaşların ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ anlayışını bırakmış bir yönetim talebi var” dedi.

CHP Mersin Milletvekili olduğu dönemde Akkuyu Nükleer Güç Santralı’na karşı olduğunu anımsatan Seçer, “Bu nedenle benim kişisel davam devam etmektedir. Batı Mersin’deki turizm sahasını etkileyecektir. Uygun görmediğim bir yatırım. Santralın yapımında kullanılacak malzemeleri taşımak için liman yapıyorlar. Atıkları ne yapacaklar belli değil. Rusya’nın alacağı söyleniyor, ama o gemilerin boğazlardan geçerken yaratacağı tehlikeyi düşünmek bile istemiyorum” diye konuştu. 

PARKLAR BAHÇELER KADINLARA EMANET

Mersin sokaklarını kadın temizlik işçilerine emanet eden Vahap Seçer, şöyle konuştu: Belediye olarak işini yapmayan erkekler yerine kadın personel görevlendirdik. Park ve bahçelerimiz kadınlara emanet. Şimdi 78 otobüs alındı, onlara da kadın şoförler almayı düşünüyoruz. Ayrıca işe geldiklerinde çocuklarını bırakacak yer bulamayan çalışanlarımız için kreş yapımına da hız verdik. Aile şiddeti görmüş ve sorun yaşayan personeli de daha güvenli alanlara aldık. Serada görevlendirdik.”

Cumhuriyet / Esra Alus

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.