1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meşhur kuleyi imar barışı da kurtaramadı
Meşhur kuleyi imar barışı da kurtaramadı

Meşhur kuleyi imar barışı da kurtaramadı

Önümüzdeki günlerde yapı denetim firması, müteahhit firma ve belediye yetkilileri hakkında idari ve adli soruşturma açılması bekleniyor.

A+A-

Adana'nın Çukurova ilçesi Turgut Özal ve Uğur Mumcu Bulvarları kesişiminde bulunan 35 katlı binanın kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak yapıldığı biliniyor ancak konuyla ilgili itiraz etmesi gerekenler sessiz kalıyordu.

Herkesin bildiği büyük sır taşıyan binayla ilgili kucuksaat.com'un edindiği bilgilere göre, 35 katlı binanın iskan almasının mümkün olmadığı, fazla sayıda kat çıkılması ve usulsüz metraj artışı gibi sebeplerden dolayı, gerek müteahhit firma gerek yapı denetim firması gerekse Çukurova Belediyesi'nin çok büyük sıkıntılar yaşadığı öğrenildi.

İMAR BARIŞINDAN FAYDALANMIŞLAR

İnşaatı yapan firmanın, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen, 8 Haziran 2018 - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında çıkarılan İmar Barışı uygulamasından faydalandığı, İmar Barışı uygulaması ile birlikte yapı kayıt belgesinin alındığı ortaya çıktı.

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün onayı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iptal etmesi akıllardaki soru işaretlerini artırdı.

Yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi sonrasında binada gayrimenkul satın alan mülk sahipleri kara kara düşünmeye başladı. Bakanlığın Enerjisa ve ASKİ'ye üst yazı ile durumu bildirdiği ve elektrik - su abonelik işlemleri hakkında uyarıda bulunduğu iddia ediliyor.

ADLİ VE İDARİ SÜREÇ BAŞLAYACAK MI?

Adana'nın en işlek ve nezih bulvarları arasında gösterilen, Turgut Özal ve Uğur Mumcu Bulvarları'nda yapılan aleni kanunsuzluklar sonrasında adli ve idari sürecin başlayacağı konuşuluyor. İnşaatı yapan firma, yapı denetim firması ve Çukurova Belediyesi görevlilerine soruşturma düzenlenmesi bekleniyor.

Ayrıca, yapı kayıt belgesinin nasıl verildiği, belgenin verilmesi aşamasında herhangi bir usulsüzlüğün olup olmadığının araştırılması hususunda soruşturma açılacağı yeni gelen iddialar arasında yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum