1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP’li Varlı çiftçilere tercüman oldu!
MHP’li Varlı çiftçilere tercüman oldu!

MHP’li Varlı çiftçilere tercüman oldu!

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, narenciye üreticilerinden sonra buğday ve mısır üreticilerine de tercüman oldu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı; aşırı sıcak ve poyrazdan ötürü ürünleri zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

VARLI, ÜRETİCİLER İÇİN HASSAS

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, geçen Mayıs ayında Ramazan bayramından önce meydana gelen aşırı sıcak ve poyrazla birlikte ekili ürünleri zarar gören mağdur çiftçilerle ilgili hassasiyetini sürdürüyor. Geçen hafta narenciye üreticilerine tercüman olan Muharrem Varlı, buğday ve mısır üreticilerinin de sorunlarını gündeme getirdi.

ADANA: TÜRKİYE’NİN ÜRETİM DEPOSU

Adana Milletvekili Muharrem Varlı, yaptığı açıklamada “Narenciye ürünlerinde ülkemizin ihtiyacını karşılamanın yanında ihracat ile de ekonomimize katkı sunan Adana merkezli Çukurova bölgesi, mısır ve buğday üretiminde de önemli bir açığı kapatmaktadır. Mısır üretiminde bazen birinci bazen ikinci sırada yer alan Adana, buğday üretiminde de ilk sıralarda bulunmaktadır.” bilgisini verdi.

“ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BİTİRİLMELİ”

Muharrem Varlı “Bu yıl mısır ve buğday ekili araziler de geçen ay yaşanan kavurucu sıcaklara ve poyraza maruz kalmıştır. Bu yüzden buğday tarlalarında yüzde 30-50 oranlarında ciddi verim kaybı gözlemlenmiştir. Aşırı sıcak ve poyrazın etkisiyle strese giren mısırda ise yapraklar yanmış, beden ideal boya erişmeden püskül ve koçan vermeye başlamıştır ki; bu durum ciddi verim kaybına yol açacaktır. İl Başkan Yardımcımız Ceyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Zorba’nın da iştirak ettiği İl Tarım Müdürlüğümüzün ve bağlı teşkilatların yaptığı zarar tespit çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Zarar tespit çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılarak raporlaştırılması sağlanmalıdır.” ifadesini kullandı. 

“DEVLETİMİZ MUTLAKA KARŞILIK VERECEKTİR”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı “Üretim sürecindeki girdi maliyetlerinden ve hasat dönemindeki piyasa şartlarından zaman zaman menfi etkilenebilen üreticilerimizin olumsuz iklim şartları karşısında desteklenmesi önemlidir. Nitekim ekili alanlarda zarar tespit çalışmalarının yapılması, devletimizin çiftçilerimize olan ilgi ve desteğinin bir yansımasıdır. Üreticilerimiz; yapılan çalışmanın ivedilikle tamamlanmasını, mağduriyetin giderilmesini, kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini veya yeniden yapılandırılmasını istemektedir. Devletimiz; çiftçilerimizin bu sesine ve talebine mutlaka karşılık verecektir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.