1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Milli Emlak 120 dönüm arsa vermiş, büyükşehir seyretmiş!
Milli Emlak 120 dönüm arsa vermiş, büyükşehir seyretmiş!

Milli Emlak 120 dönüm arsa vermiş, büyükşehir seyretmiş!

Süre doldu arsa Milli Emlak’a geri dönüyor…

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Hüseyin Sözlü yönetiminde Sarıçam Sofulu Çöplüğü tesisinin taşınması noktasında kucuksaat.com yeni bilgilere ulaştı.

Geçen hafta Sarıçam Platformu Sözcüsü Avukat Bülent Maraklı ve arkadaşlarının başlatmış olduğu yargı mücadelesinde önemli bir yol kat edildi. Konya istinaf mahkemesi ara kararı gereğince Çukurova Üniversitesi’nden temin edilmek üzere 6 kişilik bilirkişi heyetinin çöplükle alakalı rapor hazırlaması kararı alınmıştı.

Kucuksaat.com’un konuya yer vermesi üzerine yeni bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Sarıçam’ın siyasal sosyolojisi gereği MHP’nin çok ciddi bir tabanı bulunması, geçmiş dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yönetimindeki büyükşehir belediyesinin çöplüğün taşınması ile ilgili çalışmalar yapmasına neden olmuştu.

MİLLİ EMLAK’TAN ADANA BÜYÜKŞEHİRE 120 DÖNÜM ARSA!

Sözlü döneminde tesisle alakalı en ciddi sorunlardan biri olan yer tesisiyle alakalı yapılan girişimler sonucunda Milli Emlak tarafından 120 dönüm arsanın katı atık bertaraf tesisi yapılması şartıyla Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği öğrenildi.

Arsanın organize sanayi bölgesinin doğusunda yer aldığı netleşti. Arsa tahsis edilirken Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün belirli bir süreyi şart koştuğu ve bu süre içerisinde ihale yapılarak çalışmalara başlanmasının sözleşme gereği olduğu öğrenildi.

SÜRE 30 GÜN SONRA DOLUYOR

Adana için bu kadar önemli bir konuda Sözlü döneminin neden bunu kamuoyuyla paylaşmadığı, siyasi olarak neden dillendirilmediği akıllara soru işaretleri getirdi. Edinilen bilgilere göre, bir ay sonra sürenin dolacağı öğrenilirken süre dolumu sonrasında katı atık bertaraf tesisi yapmak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 120 dönüm arsanın yeniden Milli Emlak’a devredileceği öğrenildi.

600 MİLYONLUK 21/B İHALESİNDE ÇÖPLÜĞE NEDEN YER VERİLMEDİ?

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 6 ay kala, kentin farklı noktalarında aciliyet arz etmemesine rağmen Yavuzlar, Girne Köprüleri, Türkmenbaşı otoyol bağlantı köprüleri gibi büyük projeler için 600 Milyon gibi büyük bir bütçeyi acil koduyla ihaleye çıkaran dönem başkanı Hüseyin Sözlü’nün Sarıçam çöplüğünü ihale içerine koymaması şaşkınlık yarattı.

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıçam’da seçmenle buluşan Sözlü’ye en fazla gelen taleplerden bir tanesi de ‘Sofulu çöplüğünün kaldırılması’ olmasına rağmen eski başkan Hüseyin Sözlü’nün Sarıçam’ın geleceğini kurtaracak Milli Emlak projesini hiçe sayması siyasi sonuçlarının olacağı konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum