1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘Muafiyet’ listesiyle ‘internet medya kuruluşları’ ilk kez resmen tanınmış oldu
‘Muafiyet’ listesiyle  ‘internet medya kuruluşları’ ilk kez resmen tanınmış oldu

‘Muafiyet’ listesiyle ‘internet medya kuruluşları’ ilk kez resmen tanınmış oldu

Türkiye'de ilk kez internet medya çalışanları da, sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyet listesine alındı

A+A-

‘Tam kapanma’ döneminde ‘muafiyet’ listesine gazete-TV çalışanlarının yanısıra ‘internet medya kuruluşları’ da dahil edildi.

Türkiye'de okuyuculara hizmet veren yüzlerce haber sitesinin binlerce çalışanı Ramazan ayının ilk iki haftasındaki ‘kısmi kapanma’da uygulanan kısıtlamadan muaf tutulmamıştı.

Bu durum 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde uygulanacak kısıtlamaya ilişkin muafiyet listesinin taslak halinde de aynı şekildeydi. “Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları (…)”

Ancak listenin nihai halinde ‘internet medya kuruluşları’ da yer aldı:
“Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet medya kuruluşları, medya takip merkezleri, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları…”

Haber sitelerinde çalışan gazeteciler kanunen basın kartına da sahip olamıyor. Kısıtlamadan muaf birçok habercinin basın kartı olmadığı biliniyor. Buna karşın, muaf tutulacak gazetecilerde basın kartı şartı aranmıyor.

Dolayısıyla bir gazete ya da tv çalışanı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında polis kontrolünde kurum giriş kartını ibraz ediyor. Ya da işyerinden aldığı belgeyi göstererek muaf kişiler arasında yer aldığını kanıtlayabiliyor. Kısıtlamadan muaf tutulan kişiler, bu durumlarını sigorta kaydıyla kanıtlayabiliyor.

Yeni genelge, bu durumun haber sitelerinin çalışanları için de geçerlilik kazandığını gösteriyor.

medya.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.