1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Muharrem Varlı: Bu sorun, Türkiye’nin sorunudur!
Muharrem Varlı: Bu sorun, Türkiye’nin sorunudur!

Muharrem Varlı: Bu sorun, Türkiye’nin sorunudur!

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, aşırı sıcak ve poyrazın vurduğu narenciye bahçelerinde yaşanan mağduriyeti gündeme getirdi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Narenciye sektöründeki zarar tespit çalışmalarının ivedilikle bitirilmesini, zarar gören üreticilere finansal çözümler sunulmasını, ürün sigorta sistemindeki eksikliklerin giderilmesini umuyor ve talep ediyoruz.” dedi.

MHP’Lİ VARLI NARENCİYEDE YAŞANAN SORUNA SAHİP ÇIKTI

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, son Ramazan Bayramından önce mevsim şartlarının üzerinde seyreden aşırı sıcak ve ile birlikte poyrazın etkisiyle Adana merkezli tüm Çukurova bölgesinde narenciye bahçelerinde meydana gelen verim kaybı sebebiyle yaşanan sorunu gündeme getirdi.

Varlı, konuya ilişkin açıklamasında “Bölgemizde yaptığımız incelemeler ve edindiğimiz bilgilere göre narenciyede büyük oranlarda verim düşüşüne yol açacak olumsuz etkiler yaşanmıştır. Çiçekten henüz meyveye geçme aşamasında aşırı sıcak ve poyraza yakalanan limon, portakal ve bazı erkenci mandalina türlerindeki zarar oranının yüzde 80’e kadar çıktığı ifade edilmektedir.” ifadesini kullandı.

“SORUN BÖLGESEL DEĞİL, TÜRKİYE’NİN SORUNU”

Muharrem Varlı devamla şunları söyledi:

“Verim kaybı yüksek, üreticilerimiz mağdur; duyarsız kalamayız. Sektör temsilcileriyle de yaptığımız görüşmelerden sonra Adana ve Çukurova’da meydana gelen bu büyük sorunu Devletimizin ilgili birimlerine ve yetkili isimlere aktardık. Meseleye yoğunlaşıldığını memnuniyetle gözlemledik.

Zarar tespit çalışmalarının başlatılmasını, TARSİM’in ise sıcak ve poyraz riskinin de poliçelerde yer almasını değerlendirecek olmasını önemsiyoruz. Çiftçi, işçi, esnaf, ihracatçı ülkemiz ekonomisinin birbirine bağlı zinciridir. Zincirdeki bir dişlinin kırılması tüm ekonomiyi olumsuz etkilemektedir.

Dolayısıyla narenciye sektöründe meydana gelen sorunu bölgesel değil, Türkiye’nin sorunu olarak görüyoruz ve doğrusu da budur.”

“DEVLETİMİZ MAĞDURİYETİ GİDERECEKTİR”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı “İnanıyoruz ki; Devletimiz her türlü sorunu çözecek güce sahiptir. Küresel düzeyde yaşanan Çin virüsü salgınında toplumun en zayıf halkalarına yardım eli uzatan, şefkat yüzünü yansıtan Devletimiz, bölgesel düzeyde meydana gelen, sektör için felaket olarak nitelendirebileceğimiz ve tüm ülkemizi ilgilendiren sorunun muhatapları olan üreticilerimizin mağduriyetini giderecektir.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli narenciye sektöründeki feryadı duymuştur. Zarar tespit çalışmalarının ivedilikle bitirilmesini, zarar gören üreticilere finansal çözümler sunulmasını, ürün sigorta sistemindeki eksikliklerin giderilmesini umuyor ve talep ediyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.