1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Muhterem Nur hayatını kaybetti
Muhterem Nur hayatını kaybetti

Muhterem Nur hayatını kaybetti

Arabesk müziğin efsane ismi ve baba lakabıyla bilinen Adanalı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

A+A-

Arabesk müziğin efsane ismi ve baba lakabıyla bilinen Adanalı Müslüm Gürses'in eşi, sanatçı Muhterem Nur, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olan Muhterem Nur’un bilinci kapanmıştı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitm ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Nur önceki gün yeniden yoğun bakım ünitesine alınmış, kan değerleri değişmesiyle solunum ve diyaliz cihazına bağlanmıştı.

 

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Asıl adı Olga olan oyuncu ve şarkıcı Muhterem Nur 31 Aralık 1932'de Mamastır'da doğdu. Annesini ve babasını hiç tanımadı. Daha sonra “teyze” dediği bir kadın tarafından büyütüldü. 1942'de, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir kamyonun altında İstanbul'a kaçırıldı. Eyüp'e yerleştiler. “Teyze”si ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı ve nüfûsa Muhterem Kısa adı ile kaydedildi.

İlkokulu Eyüp'te bitirdi, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışma hayatına başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu.

1950'lerin başlarında, mahalleden arkadaşı, Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başladı. Beyoğlu'nda, inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanlığı da yapan Ümit Utku tarafından keşfedildi. Ümit Utku'nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı.

Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sinema hayatına 1951'de başladı. 1952'de Osman Seden'in yönettiği "Kanun Namına" filmiyle adını duyurdu.

Muhterem Nur, çok sayıda filmde rol oldu ve ödüller kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum