1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Murat Karatay: Sinekle mücadelede 30 yıl geriye döndük
Murat Karatay: Sinekle mücadelede 30 yıl geriye döndük

Murat Karatay: Sinekle mücadelede 30 yıl geriye döndük

Çukurova Belediyesi MHP Meclis Üyesi Murat Karatay, büyükşehir yetkisinde bulunan sinekle mücadelenin merkezde 4 ilçe belediyeye aktarılmasını önerdi.

A+A-

Çukurova Belediyesi MHP Meclis Üyesi Murat Karatay, Haziran ayı olağan meclis toplantısında söz alarak, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan sinekle mücadelenin ilçe belediyelerine devredilmesini önerdi.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR YETKİYİ İLÇE BELEDİYELERİNE DEVRETMİŞ"

Karatay kürsüden yaptığı konuşmada, diğer büyükşehir belediyelerinde yaptığı görüşmeler neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni örnek göstererek parti ayrımı yapılmaksızın sinekle mücadeleyi 39 ilçede ilçe belediyelerine yetki devri yaptığını ifade etti.

ekran-alintisi-004.png

Karatay, yaptığı araştırmalar sonucunda edindiği EKAP bilgilerini de meclis üyelerine göstererek yetki devrinde siyaset yapılmamasına ve vatandaş odaklı hizmetin esas alınmasına dikkat çekti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi'ne gelen taleplerin yüzde 90'ının sinek şikayeti olduğunu vurgulayan Karatay, marketlerde satılan sinek savar ve detan tarzı önleyiciler ve eczaneden temin edilebilen kaşıntıyı önleyici ilaçları kürsüden göstererek, "30 yıl önce bunları kullanıyorduk, sinekle mücadelede 30 yıl geriye döndük." dedi. MHP'li Karatay, Oturduğu sitedeki kat maliklerinin WhatsApp grubunda paylaştıkları sinek şikayetlerini kendisine ilettiğini, bu şikayetleri meclis üyeleriyle oluşturdukları grupta da bunu paylaştığını söyledi, büyükşehrin bu hizmet alanını ilçe belediyelerine devretmesi gerektiğini kaydetti.

"MECLİS KARARIYLA İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLEBİLİR"

Karatay'a yanıt veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, büyükşehir yetkisinde olan sinekle mücadele konusunda kendisinden önce ilçe belediye başkanı olan Yıldıray Arıkan'ın sinekle mücadele hizmetinden dolayı soruşturma geçirdiğini söyledi.

Karatay'ın önerisi sonrasında konuşmaya devam eden Çetin, büyükşehir meclisinde bütçeyle bu hizmetin ilçe belediyelerine devrinin yapılabileceğini, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda elinden geleni yaptığını, düzenledikleri halk günlerinde de bu konunun gündeme geldiğini, Karalar ile telefonda görüşmeye devam ettiğini ve bürokratlarını büyükşehirde yapılan toplantıya gönderdiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.