1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mustafa Çay’dan “o” kaymakama sert tepki
Mustafa Çay’dan “o” kaymakama sert tepki

Mustafa Çay’dan “o” kaymakama sert tepki

Mustafa Çay, AK Parti'den istifa ederek Demokrat Parti Genel Sekreterliği görevine getirilen Bilal Özkan'ın Pozantı'da görev yaptığı yıllara dikkat çekti. Özkan'ın kumpas davaları ile ilgisi merak ediliyor

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Kanun Hükmünde Kararname' (KHK) ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine Belediye Başkanvekili olarak atanan ve 10 Ocak İdareciler Günü'nde verilen 'Yılın İdarecisi ve Üstün Hizmet' ödülünü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Bilal Özkan, AK Parti'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçti.

1653344891872-bilal-ozkan-tw-1.jpg

MUSTAFA ÇAY ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Bilal Özkan'ın AK Parti'den istifa edip Demokrat Parti Genel Sekreterliği görevine getirilmesi sonrasında sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi.

Gelişmeyle ilgili paylaşımda bulunan Mustafa Çay, "Pozantı’da kurduğun kumpasların hesabını ödemeden bu hayat sana haram.Akpartiden Silifke Belediye Başkan Adaylığı ,Mersin Milletvekili Adaylığı ,Pisliklerinin ortaya çıkmasıyla kaymakamlık’tan olunca ,Satışın hızlı olmuş sen buydun zaten menfaatçi." ifadelerini kullandı.

7e134-fetoden-tutuklanan-eski-belediye-baskani-tahliye-oldu.jpg

MUSTAFA ÇAY NEDEN TEPKİ GÖSTERDİ?

Bilal Özkan kaymakamlık yaptığı Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden 3 Eylül 2014’te yayımlanan müşterek kararname ile Pozantı Kaymakamlığı’na atandı.

Özkan'ın Pozantı Kaymakamlığı döneminde, 2016 yılında Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana’da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandı. Başkan Çay, kurulan kumpas davasında 8 ay süren cezaevi süreci sonrasında önce tahliye edildi sonra da davadan aklandı.

27. DÖNEM AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU

Bilal Özkan, İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine Belediye Başkanvekili olarak atanmıştı.

10 Ocak idareciler günü dolayısıyla verilen 'Yılın İdarecisi ve Üstün Hizmet Ödülü’nün bu yıl ki sahibi olan Bilal Özkan, ödülünü Erdoğan’ın elinden almıştı.

Bilal Özkan, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Silifke Belediye Başkan adayı olmuştu. Özkan yine AK Parti’den 27’nci dönem milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

Başkan Mustafa Çay'ın gündem yaratan çıkışı sonrasında, gözler Özkan'ın diğer görev yaptığı ilçelerden gelebilecek tepkilere çevrildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.