1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Mutfaktaki yangının tek sorumlusu iktidar"
"Mutfaktaki yangının tek sorumlusu iktidar"

"Mutfaktaki yangının tek sorumlusu iktidar"

Orhan Sümer “Getirilen torba kanunlar, mini ekonomi paketleri, göz boyama yasaları, artık vatandaşın derdine çare olmuyor.” dedi.

A+A-

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu hafta getirilen mini ekonomi paketi formundaki torba kanunu eleştirdi.

KOBİLERİN BORCU BİR HAFTADA 4 MİLYAR TL ARTTI

Orhan Sümer, Millet açlıkla sınanırken, torba kanunlarla, şeklen yapılan yardımlar, hiç kimseye fayda sağlamıyor. Küçük ve orta boy işletmelerin bankalara olan kredi borçları 26 Mart – 2 Nisan arasında 3,7 milyar lira artarak 873 milyar liraya çıkmıştır. KOBİ’lerin döviz kredileri kur artışı yüzünden, 131 milyar liraya yükselmiştir. BDDK’nın verilerine göre toplam 3 milyon 896 bin 218 KOBİ’nin bankacılık sektörüne kredi borcu bulunuyor.  Bunların 291 bin 925’i ise bankalara olan borçlarını zamanında ödeyemediği için takibe alınmış durumda.  Yine KOBİ’lerin zamanında ödeyemediği kredi borçları 57,5 milyar lira düzeyinde gelmiştir. Bu paketler bu durumu çözecek mi? Hayır.” Dedi

VATANDAŞIN DURUMU İSE DAHA FENA

Orhan Sümer, “Sadece 26 Mart-2 Nisan günleri arasında Vatandaşların borcu 5,8 milyar lira daha artarak 862 milyar liraya ulaşmıştır. Bu borcun 707 milyar lirası tüketici kredilerinden, 154,6 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanmaktadır. İktidarın çözmesi gereken asıl sorunlar bunlardır. Vatandaşın bu kadar borçlanmasının sebebi nedir? Bu sebepleri nasıl ortadan kaldırırım, siyasi güveni nasıl sağlarım diye çözüm aramak gerekirken, belirli grupların faydalanabileceği mini ekonomi paketleri kimsenin derdine çözüm olmuyor” dedi.

 

MUTFAKTAKİ YANGININ TEK SORUMLUSU İKTİDAR

Orhan Sümer, “Artık lafı evirmenin, çevirmenin, eğmenin, bükmenin bir anlamı yok. Bu çaresizliğin, bu yoksulluğun, vatandaşın mutfağındaki bu yangının sorumlusu AKP İktidarıdır.

Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmazken, Her fırsatta tasarruftan söz eden Sarayın;

Örtülü ödenek harcamaları Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmışsa,

Orada Haksızlık Vardır, Talan Düzeni Vardır, Yetim Hakkı Vardır.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.