1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Öğretmen maaşları eridi"
"Öğretmen maaşları eridi"

"Öğretmen maaşları eridi"

Ayhan Barut, eğitimde yaşanan acı gerçekleri Meclis'te anlattı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, eğitimde sorunların dağ gibi büyüdüğünü, iktidarın çözüm üretmediğini söyledi. Eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunlara Meclis'te dikkat çeken Barut, "2012 yılında 1.769 lira maaş alan bir öğretmen, maaşıyla 977 dolar alabiliyordu. Bugün 4 bin 960 lira maaşı olan bir öğretmen ancak 394 ABD doları alabilir. 2012 yılında maaşıyla 10 çeyrek altın alabilen bir öğretmen bugün sadece 4 çeyrek altın alabilmektedir. Bu kara tablonun sorumlusu AKP iktidarıdır" dedi.

"1 MİLYON EĞİTİM EMEKÇİSİ DE NASİBİNİ ALDI"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Türkiye'de uzun süredir yaşanan ve son süreçte oldukça derinleşen ekonomik kriz herkesin hayatını olumsuz etkilemiştir. Maalesef insanların sorunları görmezden gelinirken çözüm adına adım atılmamıştır. Bu durumdan ne yazık ki herkes gibi sayısı 1 milyonu aşan eğitim ve bilim emekçileri de nasibini almıştır" diye konuştu.

RAKAMLARLA ACI GERÇEĞİ ANLATTI

Eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekip eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerine işaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "2012 yılında 1.769 lira maaş alan bir öğretmen, maaşıyla 977 dolar alabiliyordu. Bugün 4 bin 960 lira maaşı olan bir öğretmen ancak 394 ABD doları alabilir. 2012 yılında maaşıyla 10 çeyrek altın alabilen bir öğretmen bugün sadece 4 çeyrek altın alabilmektedir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, haksız ihraçlar, yüzbinlerce atanamayan öğretmen sorunu, yetersiz okul ve derslik sayısı ile eğitimde yaşanan sorunlar çözüm bekliyor. İktidarı acilen göreve çağırıyoruz. Bu sorunlara ya çözüm üretin yapamıyorsanız bırakın gidin" şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.