1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Olacak iş değil! Cuma namazında avukata saldırı!
Olacak iş değil! Cuma namazında avukata saldırı!

Olacak iş değil! Cuma namazında avukata saldırı!

Adana Barosu, Av. Cumali Konca’nın, Sabancı Merkez Cami’inde sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını ve darp edildiğini belirterek, saldırıyı kınadı.

A+A-

Adana Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Meydana gelen vahim olayda A.A. isimli şahıs meslektaşımız Av. Cumali Konca’yı üstlendiği bir dosyadan dolayı tehdit ederek, çeşitli hakaret içeren sözler sarf etmiş, sonrasında boynuna, sırtına ve omzuna vurarak darp etmiştir. Meslektaşımız olayın ardından şahıs hakkında davacı ve şikayetçi olmuştur” denildi.

Açıklamada, saldırı kınanarak şu görüşlere yer verildi: 

“Avukat dosyanın ve uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatlar dosya ile özdeşleştirilerek 'taraf gibi' görülüp, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmayı asla hak etmemektedir. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar sistematik bir şekilde artmaktadır. Yargının bağımsız gücü olan avukatlık mesleğine yapılmış saldırıları her gün yeni bir haberle öğreniyoruz. Yapılan saldırılar sadece adı geçen meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, barolarımıza ve tüm meslektaşlarımıza yapılmıştır. Saldırı, bir hakime ya da savcıya yapılsa verilecek tepki, maalesef yargının kurucu unsuru olan avukata yapıldığında aynı olmuyor. Unutulmamalıdır ki bir gün herkesin savunulmaya, bir avukata ihtiyacı olacaktır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırıların artık sona ermesi dileğiyle, avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğimizi, bu konudaki mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, sürecin takipçisi olacağımızı ve meslektaşımızın yanında olduğumuzu ifade ederiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.