1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öldürülen Suriyeli çocuğun duruşması yapıldı! Mahkemenin ilk kararı belli oldu...
Öldürülen Suriyeli çocuğun duruşması yapıldı! Mahkemenin ilk kararı belli oldu...

Öldürülen Suriyeli çocuğun duruşması yapıldı! Mahkemenin ilk kararı belli oldu...

Tanık, Tutuklu Polisin İfadesini Yalanladı!

A+A-

Suriyeli 18 yaşındaki mülteci Ali el Hemdan’ın polis kurşunuyla öldürülmesine dair, üst sınırı müebbet hapis cezası olan “kasten öldürme” suçundan açılan davanın ilk duruşması Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde 2020/157 sayılı Esas sayılı dosya ile görüldü.

Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nurettin Tanış, İzmir Barosu Mülteci Hakları Komisyonu üyesi Av. Ayşegül Karpuz, Uluslararası Af Örgütü ve çok sayıda avukat duruşmayı takip ettiler. Sanığın tutukluğunun devamına karar verildi. Duruşma 13 Kasım 2020 tarihine ertelendi.

Adaletin sağlanması için bu tür davaların takibinin önemli olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, baroların bu anlamda önemine işaret etti.

Yaşam hakkının kutsal olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro’nun duruşma müdahil olma talebinin ret edildiğini belirtti.

Katılma talebinin ret edilmesi üzerine baba Baba Adnan el Hemdan’ın Adana Barosu ve diğer avukatların müşteki vekili sıfatıyla duruşmaya katılımı talebi üzerine duruşmaya devam edildi.

kkj.jpeg

"OĞLUM KAÇSA SIRTINDAN VURULURDU"

Beyanı alınan Ali el Hemdan’ın babası Adnan Hemdan, oğlunun iddia edildiği gibi kaçarken vurulmuş olsa sırtından vurulmuş olacağını belirterek davayı takip edeceğini söyledi.

TANIK S.D, POLİSİN İFADESİNİ YALANLADI

Tanık S.D. ise ifadesinde şu beyanlara yer verdi: “Balkonda oturuyordum. İki kez dur dedi. Çocuk durdu. Bir adım geri attı. Dur dediği zaman bir adım geriye attı. Silah patladı. Ne olduğunu anlamadım. Sonra yanına geldi. 'Niye kaçıyorsun?' dedi. Zaten çocuk kaçmadı ki. Dur dediğinde çocuk zaten yürüyordu, koşmuyordu. İki kez dur dedi. Sonra durup döndü. Bir adım da geriye attı. Ben baktım silah polisin elindeydi. Sonra yanına gitti. Niye kaçıyorsun, niye niye? Çocuk o sırada can çekişiyordu.”

Sanık polis memurunun duruşmaya gelmediği, SEBGİS ile hazır olduğu ancak sanık müdafilerinden vekalet alamadıklarından dolayı duruşma 13.11.2020 tarihine ertelendi. Sanığın tutukluğunun devamına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.