1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ömer Çelik ile Atilla Kıyat birbirine girdi
Ömer Çelik ile Atilla Kıyat birbirine girdi

Ömer Çelik ile Atilla Kıyat birbirine girdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim barajı konusunda eski devlet başkanı Kenan Evren ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı karşılaştıran emekli amiral Atila Kıyat’a, “siyasi cellat” sözleriyle yüklendi.

A+A-

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim barajı konusunda eski devlet başkanı Kenan Evren ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı karşılaştıran emekli amiral Atila Kıyat’a, “siyasi cellat” ve “ahlaksız” sözleriyle yüklendi, “Nazi” benzetmesi yaptı.

Ömer Çelik, emekli amiral Atilla Kıyat’ın, Twitter’daki “Seçim barajını yüzde 10’a çıkaran Kenan Evren’le, bugün seçilme barajını yüzde 40’a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir” şeklindeki paylaşımını şöyle eleştirdi: “Bu şahıs amirallik yapmış, kendi ülkesinin devlet başkanını belli bir sonla tehdit edecek kadar şuurunu kaybetmiş. Bir siyasi tartışma yapıldığı zaman bunlar nasıl zihniyetlerdir ki hemen siyasi cellatlığa soyunuyorlar. Şimdi birisi çıkıp kendisini Türk ordusunun mensubu olduğunu unutup, bir takım Nazi subaylarına benzetmeye kalksa bu ne kadar yakışık alırsa, kendisinin bu yaptığı açıklama Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına karşı yaptığı açıklama bu kadar yakışık alır. Tutmuş siyasi cellatlık yapmaya çalışıyor, Cumhurbaşkanına son biçmeye çalışıyor. O son biçmeye çalışanların karşılığını bu millet 15 Temmuz’da verdi. Bu kadar ahlaksız, bu kadar izandan yoksun, bu kadar gayri insani bir şey olabilir mi? Bir zamanlar Türk ordusunda amirallik yapmış birisinin bu derece siyasi cellatlık içine girmesi son derece vahim bir durumdur.”

ATİLLA KIYAT’TAN ÇELİK’E YANIT

Ömer Çelik’e yine Twitter’dan yanıt veren Kıyat ise şunları yazdı:

“Ömer Çelik; Benim dokunulmazlığım yok. Öncelikle ahlaksız sözünüzü size iade ederim. Gündeminizde kırk artı bir yoksa niye alındınız. Sözüm kırk artı bir diyenler için geçerlidir. Evet onurumla koramirallik yaptım. (E) Kora. Olarak da onurumla yaşayacağım. Ömer Çelik; Gıyabımda atıp tutmak kolay… Ahlaklı iseniz, siyasi cellat değilseniz, sizi, sizin seçeceğiniz platformda, tartışmaya davet ediyorum. Hayır derseniz, yargıda tartışacağız.”

İşte o mesajlar:

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.