1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ömer Çelik'ten Aksaray yeni Valisi Hamza Aydoğdu'ya ziyaret
Ömer Çelik'ten Aksaray yeni Valisi Hamza Aydoğdu'ya ziyaret

Ömer Çelik'ten Aksaray yeni Valisi Hamza Aydoğdu'ya ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürü olarak görev yaparken Aksaray Valiliği'ne atanan Aydoğdu, Twitter Türkiye'de gündem olmuştu.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'yu ziyaret etti.

Zeki ve çalışkan bir eğitimci olarak tanınan, yakın çevresi, çalışma arkadaşları ve sosyal medyada oldukça sevilen genç bürokratlar arasında yer alan Vali Aydoğdu, 10 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan imzalı Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atandığında kamuoyunda büyük ses getirmiş, görev yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde çalışanlar üzüntülerini sosyal medyadan ifade etmişti.

eebswzsxgaaqmjh.jpg

HAMZA AYDOĞDU KİMDİR?

10 Ocak 1975 tarihinde Bitlis'te dünyaya gelen Hamza Aydoğdu, ilköğretimini Bitlis'in Ahlat ilçesinde tamamladı. Bitlis Ticaret Lisesinden mezun olan Aydoğdu, 1992 yılında Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Muhasebe bölümünden ve1996 yılında tekrar Kayseri ÜniversitesiTürk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Van 100. Yıl Üniversitesinde yüksek lisansını, 2011 yılında da Gazi Üniversitesinde doktorasını tamamladı.

752x395-aksaray-valiligine-atanan-hamza-aydogdu-kimdir-hamza-aydogdu-kac-yasinda-ve-nereli-1591775411205.jpg

HAMZA AYDOĞDU'NUN TEZLERİ

Doktora tezi: Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Eserlerinde Eğitim Değerleri

Yüksek Lisans tezi: Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan'ın Eserlerinde Yabancılaşma

HAMZA AYDOĞDU'NUN MESLEK HAYATI

1996 yılındadershane öğretmenliği ve yöneticiliği ile meslek hayatına başlayan Hamza Aydoğdu, 1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmen olarak atandı. 2003 ile 2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan Aydoğdu, 2007 - 2008 yılları arasında Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2008 ile 2013 yılları arsında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Hamza Aydoğdu, 2013'den 10 Haziran 2020 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.