1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ömer Çelik'ten emekçi hassasiyeti
Ömer Çelik'ten emekçi hassasiyeti

Ömer Çelik'ten emekçi hassasiyeti

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 'borçlanmaya evet' kararının arka planına kucuksaat.com ulaştı

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1. oturumunda, işçi maaş ve ikramiyelerinin ödenmesi için borçlanma talebine AK Parti ve MHP’liler karşı çıktı. Oturumda mevsimlik işçilerin işe alınması, işçilere bayram öncesi ikramiye ve maaş ile acil borçların ödenmesi konusu görüşüldü. Belediye yönetimi, borçlanma yetkisi istedi. İlk olarak, mevsimlik işçilerin işe alınması konusu oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak işçi alacaklarının ödenmesi için tapılan talep, AK Parti ile MHP oylarıyla kabul edilmedi.

Meclis oturumu sonrasında basında ve sosyal medyada 'Belediye borçlanma yetkisi alabilseydi, işçilere ikramiye, tam maaş ile acil borçların bir kısmı ödenecekti.' tepkisi oluştu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 1. oturumunda gündem dışı söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Parti Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, "Ağustos ayı oturumumuzda, büyükşehir belediyesinin devam eden projeleri için borçlanma talebinde bulunulmuştu. Meclisimiz o gün borçlanmayı uygun görmemişti. Ancak alacaklılar ve belediyemiz üzerinde bu konu icra noktasına gelmiştir. Belediyemizde işlerin yürütülmesi açısından yeniden bir teklif sunmak istiyorum. Borçlanma teklifini gündem dışı olarak gündeme alınmasını durumun aciliyeti nedeniyle talep ediyorum." dedi.

Seyhan'dan sonra söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, "Belediyede çalışan personel arkadaşlar hala maaşlarını alamadı. Haziran maaşlarının yarısı, ağustos, eylül maaşları ve ikramiyeler duruyor. 30 Milyon TL'yi ödeyemiyorsak vay halimize! Adana'ya bu şekilde hizmet gelmesi mümkün değil. Çok uzun bir grup toplantısı yaptık, enine boyuna tartıştık. Baktık ki başkan bu parayı almadan hizmet yapamayacak, personel maaşlarını ödeyemeyecek. Tüm çalışan arkadaşların tüm alacaklarının ödenmesi ve Adana'nın yarım kalan projelerin tamamlanması koşulu ile borçlanmaya destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın borçlanma talebini Cumhur İttifakı olarak öncesinde reddeden AK Partili meclis üyeleri, grup görüşmesi sonrasında borçlanmaya yarım kalan projelerin tamamlanması ve bekleyen personel ücretlerinin ödenmesi şartıyla borçlanmaya destek verdi.

AK Partili meclis üyelerinin bu karar değişikliğinin arka planına kucuksaat.com ulaştı.

AK Parti MKYK ve MYK Üyesi Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in borçlanma konusunda son derece hassas yaklaştığı, personelin alacakları konusunda bir işçi çocuğu olan Çelik'in emeğin karşılığı noktasında vicdanen duyduğu rahatsızlıkla borçlanmanın meclisten geçmesi gerektiğini AK Partili Büyükşehir meclis üyelerine sevk ettiği öğrenildi. AK Parti Adana'da sözü geçen isimlerden olan Çelik'in bu mesajı sonrasında AK Partili büyükşehir meclis üyeleri, çalışan personelin ödenmeyen 2 buçuk maaşı ve ikramiyeler noktasında borçlanmaya 'şartlı evet' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum