1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ''Önce Vatan'' diyen mühendislerden harekata destek
''Önce Vatan'' diyen mühendislerden harekata destek

''Önce Vatan'' diyen mühendislerden harekata destek

"Önce Vatan  Diyen Mühendisler Grubu", Atatürk Parkı, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, Pınar Barışı Hareketı'na destek açıklaması yapıp, DİSK, KESK, TTB VE TMMOB'un barış çağrısı yapan bildirilerini esefle kınadılar. 

A+A-

"ÖNCE VATAN DİYEN MÜHENDİSLER GRUBU" Adına basın açıklamasını Ziraat Mühendisi Bahadır Berkyez yaptı. 
Berkyez grup adına yaptığı açıklamada: "Kahraman ordumuz ve Mehmetçiğimizin Fırat’ın doğusuna yapmış olduğu, Barış Pınarı harekatı, PKK ve onun türevleri olan terör örgütlerine karşı kararlı tutumu, dosta güven düşmana korku vermektedir.

Mehmetçiğimiz Fırat’ın doğusunda Amerikan emperyalizminin piyonlarıyla savaşmakta ve çok büyük başarı elde etmektedir. Bu başarı Amerika’nın bu bölgeyi terk etmesine sebep olmuştur. Kahraman Ordumuz ve Mehmetçiğimizi buradan “Önce Vatan” diyen mühendisler olarak kutluyor ve kılıcınız keskin olsun diyoruz.

Mehmetçiğimiz PKK ve türevlerini vururken şer cephesi içerisinde bulunan guruplar da Barış,  Demokrasi, Özgürlük adı altında PKK’yı kurtarma girişiminde bulunmaya başladılar. PKK,  pusular kurup Askerimizi ve polisimizi vururken, ormanlarımızı yakarken sus pus olan bu guruplar Ordumuz, terör örgütleri üzerine yürüyünce “savaşa hayır, barış, özgürlük” gibi kulağa hoş gelen kavramlara sarıldılar. Aynen Kurtuluş savaşındaki zararlı cemiyetler gibi.
10 Ekim 2019 tarihinde DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği yapmış olduğu ortak basın açıklamasında “Bu toprakların ihtiyacı adalet, demokrasi ve barıştır” diyor; Fırat’ın doğusunu bataklık olarak görüyor, ordumuzun ve askerimizin savaş gücünü yıpratıp, moralini bozup, ”Bu operasyonun kime faydası olacaktır diyorlar”

987fa6f1-d29d-45e8-96ce-990c9499cab4.jpg

MEHMETÇİK'E MORAL

TMMOB’un üyesi Önce Vatan Diyen Mühendisler Grubu  olarak bizler de “birinci önceliğimiz emperyalizimle mücadele, vatanın  güvenliği ve tam bağımsızlıktır” diyoruz. 
Adı geçen ortak basın açıklaması kesinlikle bizleri temsil etmiyor. Bu dönemde iç cepheyi sağlamlaştırıp, safları çelikleştirip, Mehmetçiğe moral vermemiz gerekirken bozgunculuk yaratan bu bildiriyi esefle kınıyoruz.
Emperyalizme hizmet eden bozguncu şer cephesi “başka ülkenin topraklarında ne işimiz var” diyorlar. Bilmiyorlar mı bugün Suriye topraklarında meşru iki ülke var; birisi Rusya; Suriye’nin daveti ile orada, diğeri ise Adana mutabakatı ile Türk ordusudur. Unutmamalıdır ki bir ülkenin güvenliği sınır ötesinden başlar. Eğer bugün bu harekatı yapmazsanız yarın Diyarbakır’da, Adana’da karşılamak zorunda kalırsınız.

PKK / PYD YOK EDİLMELİDİR
Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve hükümete sesleniyoruz. Bu harekatın amacı, sınırı, kapsamı, akıbeti belirsiz olan bir güvenli bölge değil PKK/PYD’yi temizlemek, böylece hem Türkiye’nin güvenliğini hem de Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olmalıdır. Bu amaca ulaşmak için iki unsur şarttır. Birincisi Türk askerinin kararlılığı ikincisi ise Suriye hükümeti ile işbirliğidir. Öncelikle Suriye hükümeti ile arkasından Astana sürecindeki ortaklarımız Rusya ve İran ile anlaşarak, PKK’nın silahla ezilmesini ve beyaz bayrak çekmesini sağlamaktır. Bu anlaşma sonucu ABD’nin piyonları ezilince ABD’nin bölgeyi terk edeceği aşikârdır. PKK’yı sınırımızdan biraz daha güneye doğru itmek sorunu çözmek değil sorunu biraz daha ötelemek anlamına gelir. PKK’yı temizlemek için anahtar hamle Suriye hükümeti ile işbirliğidir.

DİYARBAKIR ANNELERİNE SELAM! 
Değerli Basın Mensupları, Buradan Türk ordusu ve Mehmetçiğimize en büyük morali yaratan ve savaşma gücünü arttıran Diyarbakır Annelerine de seslenmek istiyoruz. “Gönlümüz yüreğimiz sizlerle birlikte atmakta haklı ve onurlu direnişinizi kutluyoruz”.
“Önce Vatan Grubu Mühendisleri” olarak Barış Pınarı Harekatında devletimizin ve şanlı ordumuzun her zaman yanındayız" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.