1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Orhan Sümer: "KYK yurtlarında öğrenciler mağdur ediliyor"
Orhan Sümer: "KYK yurtlarında öğrenciler mağdur ediliyor"

Orhan Sümer: "KYK yurtlarında öğrenciler mağdur ediliyor"

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, ödeme gecikmesi yaşayan öğrencilerin KYK yurtlarından çıkarıldığını belirterek uygulamaya son verilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında uygulanan ödeme ve barınma politikalarını eleştirdi. Sümer, üniversite öğrencilerinin akademik başarıdan çok yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Son günlerde çok sayıda öğrenciden şikâyet aldıklarını belirten Orhan Sümer, ödeme günü bir gün geciken öğrencilerin yurttan çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Sümer, “Türkiye’de üniversite öğrencisi olmak artık akademik başarıdan ziyade bir hayatta kalma mücadelesine dönüştü. KYK yurtlarında ödeme günü bir gün geçse bile öğrenciler kapı dışarı ediliyor” dedi.

Yurt ücretlerinin arttığını ancak yemek desteğinin kesildiğini savunan Sümer, bu uygulamaların öğrencileri zor durumda bıraktığını dile getirdi. Orhan Sümer, “Konaklama ücreti iki katına çıkarken en temel hak olan yemek desteği kesiliyor. Eğitim yuvaları adeta bir tahsilat ofisine dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çağrıda bulunan Sümer, öğrencilerin müşteri gibi görülmemesi gerektiğini vurguladı. Orhan Sümer, öğrencilerin barınma ve temel ihtiyaçlarının güvence altına alınması gerektiğini belirterek uygulamaya son verilmesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.