1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Otizmle Barış Derneği'nden ÇÜ Rektörü Kibar'a ziyaret
Otizmle Barış Derneği'nden ÇÜ Rektörü Kibar'a ziyaret

Otizmle Barış Derneği'nden ÇÜ Rektörü Kibar'a ziyaret

Otizmli bireylerin eğitimi ve ailelerin sorunları görüşüldü

A+A-

Otizmle Barış Derneği yetkilileri Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı makamlarında ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde derneğin öncelikli konusu 40 binin üzerinde engelli bireyin ve yaklaşık 3 bin 500 ile 4 bin civarı otizmli bireyin yaşadığı Adana'da eğitim fakültesinde özel eğitim bölümünün açılmasının artık çok ciddi bir ihtiyaç olması masaya yatırıldı.

otizm.jpg

Görüşmelerde ayrıca Çukurova Üniversitesi bünyesinde bazı üniversitelerde bulunan otizm tanısı almış ailelere profesyonel destek ve takip biriminin oluşturulması da konuşuldu.

Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Otizmli çocuklarımız için Çukurova Üniversite ile yapılacak ortak projeler gibi bir çok konuda çok verimli geçen toplantımızda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın çözümcül yaklaşımı, konuya olan hakimiyeti ve nezaketi biz aileleri son derece memnun ve mutlu etti. Kendisine Otizmli yavrular büyüten aileler adına sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.