1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kaçak elektrik skandalının arkasında hangi bürokratlar var?
Kaçak elektrik skandalının arkasında hangi bürokratlar var?

Kaçak elektrik skandalının arkasında hangi bürokratlar var?

Büyükşehir Belediyesinde her gün yeni bir skandal!

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde talan iddialarını ayyuka çıkartan gelişmeler hız kesmeden devam ediyor.

Daha önce kucuksaat.com'un yer verdiği ve büyük ses getiren, Zeydan Bey, büyükşehirden yağmacıları temizler misiniz? haberinde belediyeye ait malzemeleri çalarken suçüstü yakalanan R.B hakkında gelişmeler sürüyor. Kamuya ait malzemeleri çalarken suçüstü yakalanan R.B, olayın hemen ardından uzun bir izne ayrılmıştı. İzin dönüşünde R.B'nin Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na memur olarak atandığı öğrenildi.

R.B'ye suçüstü yapan Karalar'ın atadığı Raylı Sistem Şube Müdürü Mehmet Mak, R.B dosyasının peşini bırakmamakta kararlı bir duruş sergiliyor ve iddialar bununla da bitmiyor.

MERKEZ OTOGAR ELEKTRİĞİ ESNAFA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?

Zeydan Karalar'ın hızlı bürokratı Mehmet Mak iddialara göre, vekaleten baktığı Otoogar Şube Müdürlüğü'nün giderlerine isyan edip Ceyhan ilçe Otogarı'na baskına gidiyor. Otogara ulaştığında karşılaştığı tablo karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mak; "Bu insanlarda hiç mi izan, hiç mi vicdan yok. İşçisine maaş ödeyemeyecek duruma getirilen belediyenin paraları nerelere peşkeş çekiliyor işte ortada. Yazık, çok yazık! " diye isyan ettiği konuşuluyor.

PEŞKEŞİN ARKASINDAN ÇIKAN İSİM "ENİŞTE"

Olayın perde arkasına bakıldığında, içinde halı saha, düğün salonu ve petrol bulunduran özel bir tesisin, Ceyhan otogarından kaçak elektrik çekerek elektriği kullanması. Bu tesis sahibinin Sözlü döneminin yüksek bürokratı ve hala görevde olan enişte bey tarafından kollandığı iddialar arasında.

İLÇE OTOGARLARI VE MENDERESTE DE ELEKTRİK TALANI VAR!
Geçmişe dönük borç hesabı yapıldığında,tutarların çok ciddi rakamlara ulaştığı, daha ürkütücü olanın ise kaçak elektrik çekilen otogarın sadece Ceyhan'dan ibaret olmadığı, Kozan, Yüreğir ve Merkez Otogarlarında, otobüs müdürlüğünün bitişiğinde açılan ve bir personele ait olan restorantta, menderes adasındaki büfelerde de benzer şekilde kaçak elektrik kullanımının olduğu ve yıllardır büyükşehir bürokratlarının bu talana göz yumduğu iddialar arasında.

"HIRSIZLARA YEDİRMEYECEĞİZ"
Zeydan Karalar'ın isabetli ataması, Elektrik Mühendisleri Oda Başkanlığı da yapan Mak'ın, büyükşehir koridorlarlarında konu ile ilgili, "Bize gelen bu şekilde binlerce iddia var. Hepsini atlamadan tek tek değerlendireceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, bu hırsızlara yedirmeyeceğiz. Başkanımız Sayın Karalar gelişmelerin tamamından haberdar. Adana Büyükşehir Belediyesi'ni Adanalıya layık hizmet edecek seviyelere el birliği ile taşıyacağız." dediği de edinilen bilgiler arasında.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.