1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Öyle bir geçer zaman ki....
Öyle bir geçer zaman ki....

Öyle bir geçer zaman ki....

Demokrasinin sürprizleri... Dün rakiptiler, bugün müttefik oldular!

A+A-

YORUM - HABER - ANALİZ / TANER TALAŞ / Yıl 2014. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci. Aylardan Mart. Karşısında ise MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ. Sağ seçmenin ağırlıkta olduğu, milliyetçi hassasiyetin yoğun olduğu Sarıçam'ı bu sefer MHP almak için tüm gücüyle çalışıyor. Yılların tecrübesi Ahmet Zenbilci kendinden emin. Zira hitabet ve iktidar gücü kendisinden yana.

1 Nisan sabahı tüm tahminler boşa çıkıyor. Favori kaybediyor. Mütevazı aday ciddi bir farkla seçimi kazanıyor. Mhp adayı Bilal Uludağ artık belediye başkanıdır.

Sonrasında gelişen hadiseler siyasetin ayrıştıran yüzünü ortaya koyar niteliktedir. Yıllarca Ahmet Zenbilci ile hukuku olan ama seçimlerde Bilal Uludağ’ı destekleyen kişiler arasında ciddi kırgınlıklar olur hatta bu kırgınlıklar bugün de devam eder.

Gel zaman git zaman köprünün altından çok sular akar, akla gelmeyen başa gelir. Cumhur İttifakı kurulur. Ahmet Zenbilci milletvekili olarak siyaset sahnesine döner.

ab-001.jpg

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kendisinin belediye başkanlığına son veren Bilal Uludağ’a seçim kazanması için çalışır. Ne diyelim kader. Bu durum ziyadesiyle devam eder, bugün bu fotoğraf karesi sosyal medyada gezmeye başlar.

Aslında demokrasi adına, uzlaşı kültürü adına gayet hoş bir görüntü. Kavgacı üslubun olmaması gerektiğini gösteren diplomatik bir kare. Hırslı ve kavgacı siyasetçilere ders verir nitelikte bir öykü. 

Tabi ki bu öykünün kahramanlarının da alması gereken dersler var.

ab2.jpg

Sonuç ne olursa olsun, azami nezaketi korumak, ötekileştirme, düşmanlaştırma gibi demokrasi  kültürünü zehirleyen tüm söz ve davranışlardan uzak durmak medeni siyasetiçinin şiarı olmalı. Hele bu durum Adana gibi ufku geniş, gayet hatorojen, çok kültürlü bir toplumda daha fazla ihtiyaç duyacağımız bir siyaset tarzı olmalı.

tw.PNG

“Niye onu destekledin“diye yadırgadığımız bir durumu, bugün kutsamak zorunda kalabiliriz. Zorunda yada gönüllü, istediğimiz ya da istemediğimiz her durum demokrasinin geniş yelpazesi altında olup biterse sorun yok.

Küsmek mi? Siyaset ve demokrasi literatüründe böyle bir kelime yok.

Olgun bir fotoğraf. Sayın milletvekilini ve sayın başkanı kutluyorum.

ahmetzenb.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.