1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Özgürlük Yolu' temalı mozaik eserler, sergilenmeye başladı
'Özgürlük Yolu' temalı mozaik eserler, sergilenmeye başladı

'Özgürlük Yolu' temalı mozaik eserler, sergilenmeye başladı

“Özgürlük Yolu” temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Adana Çağdaş Mozaik Sempozyumu’nda sanatçıların eserleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesinde sanatseverlerle buluştu. 

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Adana Çağdaş Mozaik Sempozyumu kapsamında üretilen eserlerin sergisi açıldı. Bu yılın teması olan “Özgürlük Yolu” çerçevesinde, farklı ülkelerden gelen sanatçılar tarafından el emeğiyle hazırlanan çağdaş mozaik eserler, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

571255598-1234554435364189-1264002303193625969-n.jpgAçılışa, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer'de katıldı. Geçer, sanatçılarla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve sergiyi gezdi. Sanatın birleştirici gücüne vurgu yapan Geçer, “Bu tür etkinlikler hem kentimizin kültürel yaşamını zenginleştiriyor hem de uluslararası sanatçıları Adana’da buluşturarak sanata evrensel bir perspektif kazandırıyor. Tüm sanatseverleri bu özel sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi. 

571125126-1234554512030848-2567836621413425848-n.jpgSergi boyunca ziyaretçiler, mozaik sanatının modern yorumlarını yansıtan eserleri yakından görme fırsatı bulacak. Etkinlik, Adana’nın kültür ve sanat takvimine bir kez daha renk katarken, kentin uluslararası sanat merkezi olma hedefine katkı sunuyor. 

Ayrıca etkinlikte, sanatçılara çiçek takdim edilerek katılım belgeleri verildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.