1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pozantı’da ASM krizi: “Halk sağlığı geciktirilemez”
Pozantı’da ASM krizi: “Halk sağlığı geciktirilemez”

Pozantı’da ASM krizi: “Halk sağlığı geciktirilemez”

Adana Tabip Odası, yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Pozantı Aile Sağlığı Merkezinin acilen yeniden hizmete açılmasını istedi.

A+A-

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, geçtiğimiz günlerde çıkan yangınla kullanılamaz hale gelen Pozantı Aile Sağlığı Merkezinin bir an önce rehabilite edilerek yeniden hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 15 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı merkezin devre dışı kalmasının Pozantı’da ciddi bir halk sağlığı sorununa dönüştüğünü belirten Polatöz, hem sağlık çalışanlarının güvenli bir çalışma alanından mahrum kaldığını hem de yurttaşların temel sağlık hizmetlerine erişiminin koptuğunu ifade etti.

Halk sağlığı ertelenemez, geciktirilemez diyen Polatöz, İl Sağlık Müdürlüğü’nü hızlı ve kapsamlı bir çözüm üretmeye çağırdı. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan binlerce kişinin risk altında olduğuna dikkat çeken Polatöz, geçici bir sağlık biriminin ivedilikle kurulması gerektiğini dile getirdi. Bu birimin erişilebilir, güvenli ve sağlık çalışanları için uygun koşullara sahip olması gerektiğini vurguladı.

Dr. Özden Polatöz, 2025 hedefimiz Güvenli, erişilebilir ve nitelikli sağlık hizmeti | Adana Tabip Odası

Polatöz, geçici ASM, ek bina tahsisi ya da mobil sağlık hizmeti gibi seçeneklerin derhal değerlendirilmesi gerektiğini belirterek tahsis edilecek mekanın yaşlı ve engelli yurttaşların kolay ulaşabileceği şekilde planlanmasını istedi.

Onarım sürecinin şeffaf yürütülmesi gerektiğini söyleyen Polatöz, Yangının maddi yükü sağlık çalışanlarına yansıtılamaz. Bina kamuya aittir, sorumluluk kamu otoritesinindir. Pozantı halkının mağduriyeti acilen giderilmelidir ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.