1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rehberimiz Domuz (!)
Rehberimiz Domuz (!)

Rehberimiz Domuz (!)

Yüksel Mert Özel Haber

A+A-

(Lütfen Haberi okumadan reaksiyon göstermeyin)

Mehmet EROĞLU

CEBEL-İ BEREKET Saray Mahallesi Eşrafından Mehmet EROĞLU. Akrabamız. Diğer bir ifadeyle Hösem Ağa’m ile ver elini Kösür Dağı’nın arkasındaki Sarımsaklı mevkii. 

whatsapp-image-2022-08-11-at-09-18-21.jpeg

“50 YIL ÖNCEKİ DAĞ DEĞİŞMİŞ”

Gürdük civarında bu Çam Denizi’nde ayak basmadığı bir yer yok gençliğinde Mehmet EROĞLU’nun. Davar gütmüş, günlerce dağlarda yatmış kalkmış, (merhum) babasının madeninde çalışmış, Orman Yolunda amelelik yapmış. Yöreyi avucunun içi gibi biliyor. Ancak şimdi durum çok farklı. Eskimeyen toprak olunca, tecrübede olunca, hafıza ve akıl da zehir gibi çalışınca (maşallah) nihayet gidiş yolunu bulduk. Uzunca bir tehlikeli yolculuktan sonra Sarımsaklı Düzlüğü’ne ulaştık.

whatsapp-image-2022-08-11-at-09-18-20-1.jpeg

HER DERDE DEVA SARIMSAK

Rakım 1300, su yok, gübre yok, insani bir müdahale yok, yüzde yüz doğal naturel her derde deva Dağ Sarımsağı. Adeta ekin tarlası gibi. Bir tanesi piyasada satılan 10 adet sarımsağa bedel desem abartmış olmam. Taşıyacağımız kadar topladık yolumuz uzun ve çok tehlikeli ancak buraları elli yıl önceden fellik fellik bilen Hösem Ağa’m yanımda olunca durum değişiyor ama yinede dikkat etmek lazım.

whatsapp-image-2022-08-11-at-09-18-21-2.jpeg

REHBERİMİZ DOMUZ(!)

Abi aman dikkat et desem de uçurumun üzerinden asfaltta yürüyor gibi gidiyor. O benden ben ondan endişeleniyorum. İçimden Yasin, Tebareke, Gulhu, FATİHA surelerini sürekli okuyorum. Allah göstermesin birimize bir şey olsa yapacağımız hiç bir şey yok! Dağda adeta bizden başka iki ayaklı kimsede yok! Tam bu esnada domuzların Gürdük Çayına gidiş geliş yolunu buldu. “Bu hayvanlar asla tehlikeli yerden gitmezler. Onlar gittiyse bizde gideriz.” dedi. Ve gerçekten de o, çoğu insanların nefretle baktığı, çoğu zaman ibadet niyetiyle cehaletle katlettikleri hayvanlar (Melekler) in rehberliğinde yolumuzu bulduk kurtulduk. ŞÜKÜRLER OLSUN. 

TARİHE NOT: 

İlerleyen yaşına rağmen çoğu gençlere taş çıkartan değerli Ağabeyim Mehmet EROĞLU ile günün anısına birde mini söyleşi gerçekleştirdik. 

Buyrun hep beraber izleyelim. 

Mertçe PAYLAŞIM

Gürdük Mevkii Sarımsaklı Düzlüğü CEBEL-İ BEREKET-YARPUZ/ OSMANİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.