
Resmi Gazetede yayınlandı! Adana’da üç taşınmaz özelleştirilecek!
Cumhurbaşkanlığı kararına göre elde edilecek gelir, Sağlık Bakanlığı harcamalarında kullanmak üzere bakanlığa aktarılacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde bazı taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı. Karar kapsamında Adana’da 3 taşınmazın da listede yer aldığı görüldü.
23 Nisan 2026 tarihli ve 11187 sayılı karara göre, Adana’nın Karataş ilçesi Küçükkarataş Mahallesi ile Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi’nde bulunan toplam 3 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı.



Hangi taşınmazlar özelleşecek?
Edinilen bilgilere göre özelleştirme listesinde yer alan taşınmazlar arasında, Numune Hastanesi yanında bulunan eski askeri hastane alanı ve Karataş ilçesi Küçükkarataş Mahallesi’nde yer alan bir taşınmaz bulunuyor. Karataş’taki taşınmazın tapu kayıtlarına göre yaklaşık 11 bin 400 metrekare büyüklüğünde ve “tarla” vasfında olduğu öğrenildi.

Kararda, söz konusu taşınmazların satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli veya işletme hakkının devri gibi yöntemlerle özelleştirilebileceği belirtildi. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.
Özelleştirmeden elde edilecek gelirlerin ise giderler düşüldükten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak yeni sağlık yatırımları ve hizmetlerinin finansmanında kullanılmak üzere ilgili hesaba aktarılacağı ifade edildi.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.