
Sağlık-Sen Adana’dan promosyon tepkisi: “Çifte standart kabul edilemez”
Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarına yapılan banka promosyonlarında iller arası uygulama farkının kırgınlığa yol açtığını belirterek eşit ödeme çağrısı yaptı.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında yapılan promosyon anlaşmasında illere göre farklı ödeme yöntemleri uygulanmasına tepki gösterdi. İstanbul’da promosyonun 102 bin TL nakit olarak ödendiğini hatırlatan Nennioğlu, diğer illerde ise 90 bin TL nakit + 10 bin TL para puan şeklindeki sistemin sağlık çalışanları arasında rahatsızlık yarattığını söyledi. “Hiçbir il diğerinden daha değersiz değildir. Bu uygulama sağlık çalışanlarının gönlünü yaralamıştır” ifadelerini kullandı.
Adana’daki ihale sürecinde 95 bin TL nakit promosyon + ek para puanı içeren teklife ulaşılmasına rağmen, Bakanlığın merkezî müdahalesi nedeniyle bu modelin uygulanamadığını belirten Nennioğlu, ayrıca Adana’da 36 ay olarak planlanan sözleşme süresinin tip sözleşmeyle 39 aya çıkarılmasının da illerin çalışma takvimleriyle uyumsuz olduğunu söyledi.

Promosyonların il bazlı değil, ülke genelinde standart şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Nennioğlu, “Sağlık çalışanlarının emeği ve alın teri korunmalıdır. Tüm çalışanlar için en az 102 bin TL nakit promosyon alt sınır olarak belirlenmelidir” dedi.
Sağlık-Sen’in bugüne kadar olduğu gibi çalışanların haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Nennioğlu, “Ayrım yapılamaz, hak kaybına izin verilemez. Promosyonlar eşit, adil ve şeffaf olmalıdır. Bu böyle biline” sözleriyle açıklamasını tamamladı.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.