1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Sansüre değil demokrasiye ihtiyacımız var"
"Sansüre değil demokrasiye ihtiyacımız var"

"Sansüre değil demokrasiye ihtiyacımız var"

Ayhan Barut'tan sansür düzenlemesine bir tepki daha

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te görüşülen 'Sansür Yasası'na geçit verilmemesi için mücadelesini sürdürüyor. AKP'nin seçim öncesi dayattığı baskı ve yasak düzenini kabul etmeyeceklerini bildiren Barut. "Bizim sansüre değil demokrasiye ihtiyacımız var. Baskı ve yasakları değil, özgürlükleri savunalım. AKP'nin baskıcı ve yasakçı tavrını kınıyoruz" dedi. 

"SEÇİM ÖNCESİ BASKI ARTIYOR"

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Tek adam rejimi ülkemizde açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefaleti büyütüyor. Adaletsizliği ve hukuksuzluğu yaygınlaştırıp hak ve özgürlükleri kısıtlamaya çalışıyor. Dezenformasyon safsatasıyla basına ve sosyal medya kullanıcılarına yönelik 'Sansür Yasası' düzenlemesi de dezenformasyonla mücadeleyi değil açıkça sansür ve baskı için hazırlanmıştır. Ülkemiz seçim arifesindeyken dezenformasyonla mücadele adı altında basın ve iletişim özgürlüğü baskılanmak isteniyor" diye konuştu. 

"SANSÜR DÜZENLEMESİ GERİ ÇEKİLMELİDİR"

AKP'nin baskıcı dayatmalarını kınadıklarını dile getiren Ayhan Barut, toplumun tüm kesimlerince eleştirilen söz konusu düzenlemenin geri çekilmesini isteyerek şunları kaydetti:
"Kimseye sorulmadan, iktidar tarafından tek taraflı hazırlanan bu yasa teklifi, Anayasamız ve bağlayıcı evrensel sözleşmelerle güvence altına alınan temel hak ve özgürlükleri aykırıdır. Gazetecilik suç değildir, sosyal medya kullanıcılarını cezalandırma girişimleri sonuç vermeyecektir. Bizim baskı ve sansüre değil daha fazla demokrasiye ve özgürlüklere ihtiyacımız var. Gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına hapis cezaları öngören ve en temel insan haklarını çiğneyen bu ucube sansür düzenlemesi geri çekilmelidir!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.