1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sarıçam Belediyesi’nin “Atıktan Sanata” projesine yoğun ilgi
Sarıçam Belediyesi’nin “Atıktan Sanata” projesine yoğun ilgi

Sarıçam Belediyesi’nin “Atıktan Sanata” projesine yoğun ilgi

Sıfır Atık Projesi kapsamında açılan el sanatları kursunda kadın kursiyerlerin atık malzemelerden ürettiği el emeği çalışmalar, hem geri dönüşüme hem aile ekonomisine katkı sunuyor.

A+A-

Sarıçam Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi doğrultusunda kadınlara yönelik “Atıktan Sanata” el sanatları kursu açtı. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi’nde hayata geçirilen kursta, atık malzemelerin el emeği ürünlere dönüştürülmesi büyük ilgi görüyor.

03-005.jpeg

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dardağan ile birlikte kursu ziyaret ederek kadın kursiyerlerin hazırladığı ürünleri inceledi.

“Sarıçamlı kadınların üretken ruhu ortaya çıkıyor”

Başkan Uludağ, projenin hem çevre bilinci hem de kadınların ekonomik katkısı açısından önemli bir çalışma olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Sıfır Atık Projesi’nin bir parçası olmak amacıyla ‘Atıktan Sanata’ kursumuzu açtık. Atık malzemeler kursiyerlerimiz tarafından yeniden değerlendirilerek gelir getirici sanatsal ürünlere dönüşüyor. Ev hanımlarımızın aile bütçesine katkı sağlamasını destekleyen, üretimi teşvik eden ve çevre bilincini sanatla buluşturan bu projeyi çok kıymetli buluyorum. 15 Aralık’ta bu ürünlerin sergileneceği özel bir sergi açacağız.”

07-002.jpeg

Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi’nde bulunan Kır Çiçekleri Sanat Atölyesi’nde devam eden kurslarda kadınlar; ahşap, cam, metal ve çeşitli geri dönüştürülebilir materyallerden dekoratif sanatsal ürünler üreterek hem çevre duyarlılığı kazanıyor hem de üretim sürecine katkı sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.