1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sarıçam Kaymakamlığı'nda bulunan Ay Yıldız görenleri hayrete düşürüyor
Sarıçam Kaymakamlığı'nda bulunan Ay Yıldız görenleri hayrete düşürüyor

Sarıçam Kaymakamlığı'nda bulunan Ay Yıldız görenleri hayrete düşürüyor

Sarıçam Kaymakamı'nın bu duruma son vermesi bekleniyor

A+A-

2008 yılında kurulan Sarıçam Kaymakamlığı, hizmete önce Buruk Mahallesi'nde başladı. Sarıçam ilçe merkezine uzak bir konumda olması nedeniyle 2014 yılı Nisan ayında Sarıçam Belediyesi Yeni Hizmet binasının 2.katına taşındı. 2019 yılı Mart ayında Sarıçam Belediyesi yanında yapımı devam eden Sarıçam Kaymakamlığı Hükümet Konağı inşaatının tamamlanmasıyla Sarıçam Kaymakamlığı yeni adresine taşındı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sezai Karakoç Bulvarı'ndaki yeni Hükümet Konağında, tüm İlçe Müdürlükleri ile tek çatı altında hizmet veren Kaymakamlık, bina girişindeki uygunsuz Türk Bayrağı figürü ile görenleri şaşkına çeviriyor.

Gerek devlet kurumları gerekse özel sektörde Türk Bayrağı kullanımına ilişkin bir 'Bayrak Kanunu' mevcut. Türk Bayrağı'nın kullanılacağı yerlerde Bayrak Kanunu'nda belirtilmiş ölçülerin dışına çıkmak yasal olarak mümkün değil. Ancak Sarıçam Kaymakamlığı'nın yeni hizmet binası dış cephesinde kullanılan Türk Bayrağı'nın ölçüleri, ay ve yıldızın uyumsuzluğu, kanunda vazedilen ölçü ve biçimle hiçbir alakasının olmaması, çevresine uygulanmış varak, Bayrak Kanunu'na uygun olmadığı ney olarak gözüküyor.

img-20191002-wa0005.jpg

Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 tarihinde bayrağın şekli kesin bir şekilde tayin edilmiş, 28 Temmuz 1937 tarihli, 27175 sayılı "Türk Bayrağı Nizamnamesi Kararnamesi" ile de Türk bayrağının kullanımı düzenlemeyle kanunlaştırılmıştır. Savaş döneminde Yunan Bayrağı'nı yerde gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bayrak bir milletin özgürlük alâmetidir. Düşmanın da olsa hürmet lâzımdır." diyerek, askere emir verip Yunan Bayrağını ayaklar altında kalmasına müsaade etmemiştir.

Düşmanının bayrağına dahi bu kadar saygı duyan Türk Milletinin, şehit kanlarından rengini alan, şanlı al bayrağımız noktasında daha hassas ve özenli, kanuna uygun davranılması gerektiğini düşünüyor, Sarıçam Kaymakamlığı Hizmet Binasına uygulanan Türk Bayrağı'nın 'Bayrak Kanunu'na göre düzeltilerek yeniden yapımı noktasında Sarıçam Kaymakamı Sayın Ali Murat Kayhan'ın hassasiyet göstereceğini umut ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.