1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sarıçam Nepal’in ilçesi mi?
Sarıçam Nepal’in ilçesi mi?

Sarıçam Nepal’in ilçesi mi?

Gelişigüzel döküm alanı ilan edilen yerler insan sağlığını tehdit ediyor

A+A-

Sarıçam’da geçen dönem Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticileri tarafından gelişigüzel belirlenen moloz döküm alanları uzmanlardan ve vatandaşlardan tepki görüyor.

s5-002.jpg

Özellikle hiçbir uzman görüşü alınmaksızın dere yataklarının döküm alanı olarak belirlenmesi, yapılaşma oranı hızla artan Sarıçam ilçesini gelecek yıllarda sel ve benzeri doğal afetlere açık hale getiriyor.

s3-004.jpg

Hiçbir ayrıştırmanın yapılmadığı, insan sağlığını tehlikeye sokan durumla alakalı görüşünü aldığımız bir uzman; ilerleyen yıllarda toprağa karışacak atıkların yer altı sularına karışacağını, döküm işlemlerinin kategorize edilmesi gerektiğini söyledi.

s2-004.jpg

Ayrıca, inşaat atıklarının bir alanda, yer altı sularını kirletecek tehlikeli atıkların toprağa karışmayacak başka bir alanda toplanması gerektiğini dile getiren uzman, yetkililerin bir an önce konu ile ilgili gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti.

s1-004.jpg

Yaptığımız araştırmada ve fotoğrafladığımız döküm alanlarında, gelişigüzel döküm yapıldığı net olarak gözüküyor.

Özellikle bitkisel ve hayvansal atıkların izolasyon yapılmayan alanlara dökülmesi, yeraltı sularını zehirleyeceği gerçeğini gözler önüne seriyor.

s6-001.jpg

Döküm alanlarının Beldetaş A.Ş tarafından işletilip, döküm tahsilatlarının bu şirketin yapması ayrıca ayrı bir kanunsuzluğa davetiye çıkarıyor. Dikkat çeken başka bir nokta ise hiçbir ehliyete sahip olmayan Belediye personelinin döküm alanlarında çalışması ayrıca başka bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

s7-001.jpg

Konu ile alakalı Sarıçam ilçesi sakinleri, duyarlı vatandaşlar ve konunun uzmanları yıllardır süren bu hukuksuz uygulamaya, göreve yeni başlayan Beldetaş A.Ş yönetiminden ve Başkan Zeydan Karalardan kalıcı çözüm bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.